ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене»Защо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни?

Защо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни?

МаринаМарина
Джедай
46818
пъдпъдъчи яйца
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство
Качество без компромис:
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство
29.00 лв.
Виж ››

Консумацията на яйца е много важен момент в поддържането на здравето на тялото. Те са богати на редица витамини и минерали, защитават човека от много заболявания.

С годините става ясно, че яйцата от пъдпъдъци са дори по-полезни от кокошите. Така похапването на определен брой пъдпъдъчи яйца се смята за средство за лечение и терапия.

Така например, ако искате да избегнете стреса, е достатъчно да похапвате яйца от пъдпъдък в продължение на 25 дни. В началото яжте по 3 яйца за първите 3 дни, след което по 5. Продължителността зависи от състоянието и причината човек да се нуждае от ценните вещества в тях.

Различни изследвания смятат, че ако в менюто на децата се включи по едно яйце дневно, то метаболизмът им се подобрява. Освен това се смята, че се повлиява благоприятно психическото и физическото им благополучие. Рецептите с пъдпъдъчи яйчица действат още по-добре на мъниците.

Известни са и положителните ползи от похапването на пъдпъдъчи яйца за здрава и красива коса. А това е особено важно през зимните месеци, когато студът и ползването на шапки може да я увредят.

Възрастните също трябва да се доверят на тези вкусни яйца, защото те спомагат регенерацията на нервните клетки и така предпазват от загуба на паметта.

Пъдпъдъчите яйца са полезни и за бременните жени, както и за кърмачките. Те подобряват качеството на кърмата, а о там и доставят на малкото бебе нужните хранителни вещества за правилен растеж.

пъдпъдъчи яйца

Пъдпъдъчите яйца са и много богати на антиоксиданти и незаменими мастни киселини. Попадайки в стомаха те го предпазват от гастрит и язва, благодарение на това, че са алкален продукт.

Не бива да се пропуска да се спомене и колко са богати на калций, магнезий и витамин В6. Бедни са на калории, което ги прави полезни за консумация от хора със сърдечно съдови-проблеми и диабет.

Ползите не спират до тук. В съдържанието им се откриват още желязо, витамин А и В 12. Те могат да се използват още и като маски за лице. Смята се, че жълтъкът от пъдпъдъчи яйца изравнява тена и придава непоправим блясък на кожата.

Вече знаете за ползите от тези вкусни яйца. За да им се насладите максимално, задължително опитайте пъдпъдъчи яйца по панагюрски и омлет с пъдпъдъчи яйца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest