ezine.bg»Статии»Здраве»Как алое вера помага на нашето здраве?

Как алое вера помага на нашето здраве?

МаринаМарина
Джедай
46818
Крем с алое вера
Смарт кутия за хапчета със звукова аларма
Качество без компромис:
Смарт кутия за хапчета със звукова аларма
34.00 лв.
Виж ››

Алое вера е растение с изключително ценен състав, който го прави и много търсен и предпочитан природен дар. Благодарение на лечебните си свойства той се бори активно с гъбички, бактерии, вируси.

Съставът и свойствата на алое вера му позволяват да влиза в съдържанието на редица козметични продукти и такива за лечение на кожни заболявания. Изключително богато на витамини, минерали и аминокиселини, това растение е много ценно за запазване здравето на човека.

Така например маслото от алое вера, предварително извлечено от растението, има страхотен ефект, ако се нанесе върху рани или белези. Използва се често и с цел овлажняване на кожата и косата. Също се смята, че подобрява храносмилателната система и регулира кръвообращението.

Гелът от алое вера се добива от листата на растението, който често влиза в състава на лосиони, напитки, дори и десерти. Той е много ефикасен за лечение на акне и други кожни проблеми.

Алое

Сокът от алое вера, който е богат на фибри и хранителни вещества, се произвежда от външната част на листата. Приемът на този сок прочиства организма, регулира перисталтиката, понижава нивата на кръвната захар и холестерол.

Въпреки ползите от алое вера не трябва да се прекалява с консумацията, защото може да предизвика диария и спазми. Също така, преди да се започне приемът, трябва да се направи консултация със специалист, който да прецени рисковете.

Полезно за косата, кожата, алое вера е един от най-ефикасните начини и за намаляване на телесното тегло. Той подпомага изгарянето на мазнините, ускорява метаболизма и поддържа здраво тяло благодарение на полезните си съставки.

Подходящ е още за лечение на обриви при бебетата, често причинени от памперсите. Също се прилага и при някои очни и ушни проблеми.

Има положителен ефект и при хора със синдрома на раздразнените черва, при артрит и гъбични инфекции.

Използва се за лечение на херпеси, защото алое вера има качествата да намалява симптомите и възможните усложнения, както и забавя разпространението на инфекцията.

При псориазис алое вера е с доказани положителни ефекти, като намалява възпалението на кожата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest