ezine.bg»Статии»Любопитно»Мотивация»Ема Томпсън въстана срещу социалните мрежи

Ема Томпсън въстана срещу социалните мрежи

Ема Томпсън

Въпреки че милиони хора по света имат профили в поне една социална мрежа, все още има и такива, които остро отхвърлят и критикуват Фейсбук и Туитър и времето, което много млади хора прекарват в тях.

Според някои мнения това прави хората глупави – вместо да оползотворят времето си с нещо полезно, стоят пред компютъра постоянно. Други пък смятат, че тези социални мрежи ни отчуждават един от друг – вече всеки предпочита да си пише с някого, отколкото да излезе навън, в реалния свят, за да се видят.

Според актрисата Ема Томпсън, социалните мрежи, които толкова са навлезли в ежедневието ни, могат да се окажат истински опасни особено за подрастващото поколение. Британката е на мнение, че младите хора прекарват твърде много време във виртуалното пространство.

Актрисата, която участва в хитовата поредица Хари Потър, твърди, че никога няма да си направи профил нито в Туитър, нито във Фейсбук. Основната причина за това е, че човек трябва да публикува данни от личния си живот, което може да причини проблеми или да му създаде някакви опасности, категорична е актрисата.

Социални мрежи

Томпсън остро критикува това публикуване на всякаква информация – от лична такава до споделяне на това с какво точно се занимава човек в момента. Тя твърди още, че времето, прекарано в която и да е социална мрежа, е абсолютна загуба на време.

Според нея това може да си го позволи само човек, който няма никакво друго занимание. Това, което най-силно притеснява британската актриса, е показността, която се предлага в социалните мрежи.

Актрисата изразява мнението си без изобщо да се притеснява как ще бъде възприето то. Твърди още, че не би се учудила, ако след около 25 години цяло едно поколение хора се свлече мъртво на земята – просто всички умрат изведнъж.

В този момент всеки би се запитал какво се е случило с тези хора и кое е общото по между им, но според актрисата отговорът ще бъде съвсем очевиден – всеки от тях е прекарал времето си в социалните мрежи.

Според британката това би бил може би най-адекватният изход от създалата се ситуация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest