ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Няколко трика за по-красива талия

Няколко трика за по-красива талия

Талия

Много хора смятат, че часовете, прекарани в правене на коремни преси, със сигурност водят до добри резултати, но в наши дни това, което най-много ви пречи да изглеждате перфектни, е липсата на време. Наред с това се оказва, че пресите не само са неефективни, но и често водят до травми.

За щастие има упражнение, което може да придаде на талията ви перфектен вид.

Най-хубавото при него е, че можете да го направите навсякъде – докато стоите на опашка в магазина, гледате телевизия или седите в офиса. Причината, поради която можете да изпълнявате упражнението на различни места, е, че то не изисква много и отчетливи движения на цялото тяло.

Упражнението се съсредоточава върху напречния коремен мускул (Transversus abdominis), който е разположен най-дълбоко от всички коремни мускули. Той отговаря за поддържането на вътрекоремното налягане и стабилната позиция на пояса и е с основно значение за предпазване от травми в тази област.

Какво трябва да правим?

Стъпка 1

В зависимост от ежедневната Ви работа - стоите или седете с изправен гръб. Отпуснете раменете си. Дишайте дълбоко в отмерени темпове.

Стъпка 2

Корем

Издишайте и свийте мускулите на корема, като повдигнете вътрешните органи, докато усетите силния натиск на диафрагмата. В образувалата се вдлъбнатина трябва да се поберат 2 юмрука. Задръжте, докато преброите до 10. Внезапно отпуснете и вдишайте.

Това е цялото упражнение.

Стъпка 3

Освободете стегнатия си корем. Повторете упражнението от 3 до 5 пъти. С всеки изминал опит постепенно увеличавайте продължителността, в която задържате корема си в затегнато положение.

Стъпка 4

Започнете с упражнението по 5 пъти на ден, като с всеки изминал ден увеличавайте интензитета му два пъти. Правете това, докато миете чинии, говорите по телефона или седите пред компютъра. Можете да го правите дори и докато четете тези редове!

Стъпка 5

Свивайте стомаха си в същото положение по време на другите коремните упражнения, дори и когато правите традиционните коремни преси.

За какво трябва да внимаваме?

Някои храни могат да задържат въздух в коремната кухина. Това води до разширяване на стомаха. Забравете (поне временно) дъвките, заместителите на захарта, големите количества въглехидрати, пикантните храни, пърженото и газираните напитки. Избягвайте тези храни, докато се опитвате да изгладите стомаха си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest