ezine.bg»Статии»Семейство»Бременност и Раждане»Пищните жени раждат по-умни деца

Пищните жени раждат по-умни деца

Бременна
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
Практичен аксесоар за вашия дом:
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
28.00 лв.
Виж ››

Децата на по-пищните дами и специално на тези с големи задни части се раждат по-умни. До това заключение достигнаха американски учени, цитирани от Дейли мейл. Плодът в утробата на по-закръглените представителки на нежния пол се развива по-добре заради мазнините в организма им, който помага за изграждането на мозъка на бебето, твърди авторитетното издание.

Клетките, спомагащи за развитието на бебешкия мозък, се придвижват натам посредством кърменето. Откритието твърди, че колкото по-надарена е една дама в областта под ханша, толкова по-умно ще е отрочето ѝ.

Ръководител на изследването е Уил Ласек от Питсбъргския университет. Според него и екипа му, заангажирани в проекта за пълноценното изграждане на нервната си система, бебетата се нуждаят от голямо количество мазнини. В дамските задни части има изобилие. В тях се намира и докозахексаенова киселина, която е много важна съставка на човешкия мозък.

Точно и затова дамите имат предпоставка да развиват по-бързо и лесно мазнини в тазобедрената област. Това еволюционно развитие определя и коренно различните анатомични силуети на мъжете и жените.

Бременност

Двата пола трупат мазнини по съвсем различни начини. Докато мъжете затлъстяват в областта на корема, то жените складират допълнителни килограми основно в тазобедрената област. Пропорционално дамите имат по-голяма маса тлъстини в тялото спрямо представителите на силния пол – 20-30 на сто срещу 18 на сто.

През последните пет милиона години средната големина на човешкия мозък се е утроила по обем - от 400 мл до 1200 мл. Поради това може да се заключи, че жените са били принудени да станат дебели, за да се справи еволюцията с нарастващата нуждата за по-големи изисквания на мозъка на бебетата.

Уил Ласек заключва, че най-новите му открития могат да обяснят защо мъжете намират заоблени жени като певица Дженифър Лопес и Ким Кардашиян толкова привлекателни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest