ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Дайте нов старт на организма си с тази диета

Дайте нов старт на организма си с тази диета

МаринаМарина
Джедай
46818
Body reset diet
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
Препоръчано за теб:
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
20.00 лв.
Виж ››

Тази диета е известна в САЩ като Body reset diet и е насочена към рестартиране функциите на организма, подобрявайки метаболизма, а оттам и по-бързото и ефективно изгаряне на мазнините.

Тя е насочена към спазване на определен хранителен режим. Той се състои в провеждането на 15-дневна течна диета, насочена именно към изчистване на тялото от вредни радикали, токсини, мазнини. Благодарение на това се постига отслабване, което обаче се запазва във времето.

Шейковете, които се пият през тези две седмици, са главно на растителна основа и бедни на калории. Така тялото се настройва по-ефективно да използва складираната енергия под формата на мастни депа дори по време на сън.

Препоръчително е в този период да се правят упражнения поне три пъти в седмицата, за да е налице устойчиво и дългосрочно отслабване.

Диетата, публикувана в книгата на известния фитнес инструктор Харли Пастернак, е с продължителност 15 дни, като на всеки 5 дни програмата се променя.

Диета

Така през първата фаза (първите 5 дни) се пият само шейкове, разделени по цвят. За закуска са бели, червени - за обяд, и зелени - за вечеря.

Съответно белите се правят от обезмаслени млечни продукти, червените са от плодове, а зелените - от зеленчуци. Разрешени са и две леки закуски от по 100 – 180 ккал всяка. Те могат да бъдат от соеви ядки, но без люспата, една ябълка или 3 бисквити.

Втората фаза включва две течни хранения, като едното вече се замества от твърда храна като сандвич, салата.

През последните 5 дни или така наречената трета фаза, има едно течно ядене и две твърди.

Препоръките на знаменития инструктор са да се правят по 10 000 стъпки на ден за по-ефикасен резултат от диетата. От помощ ще бъдат и кратковременните, но чести силови тренировки. Само за 5 минути три пъти в седмицата се подобрява мускулатурата, но и човек се предпазва от развитието на артрит, диабет, затлъстяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest