ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Как да почистваме лицето си според типа кожа

Как да почистваме лицето си според типа кожа

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k149
Почистване на лицето
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

От голямо значение е редовно да почистваме кожата си, но и при тази, както при повечето процедури, трябва да се съобразяваме с вида на кожата си, за да не ѝ навредим.

Почистването на кожата помага да се отстранят мъртвите клетки, да се изравни тенът и да се премахнат несъвършенствата. За да прилагаме тази процедура правилно и достатъчно често от голямо значение е вида на кожата ни.

При някои жени прекалено честото почистване с агресивни съставки може да има обратния ефект и да влоши външния ви вид. Има компоненти в козметичните продукти, които могат да образуват малки ранички по лицето ни, ако сме купили неточната стока.

Миене на лицето

При нормалната кожа, при която не се наблюдават видими несъвършенства, трябва да се използват почистващи продукти от мед и царевично брашно.

Трябва да смесите равни части от двата продукта и внимателно да масажирате лицето си със сместа за около половин минута. Нужно е процедурата да се прилага веднъж седмично.

Ако кожата ви е суха, трябва да търсите препарати, в които има високи нива на овлажнители. Не купувайте продукти, образуващи пяна, защото те понижават естествения баланс на кожата. Идеален за вас е мицеларният разтвор, с който да почиствате лицето веднъж седмично.

За чувствителна кожа, при която няма наранявания и пъпки, трябва да се използва мека четка за почистване, която да разнася лосион за чувствителна кожа по цялото лице. Процедурата трябва да се прилага веднъж седмично.

Крем за почистване на кожата на лицето

Чувствителна кожа, която е склонна към омазняване и образуване на пъпки, трябва да се почиства със салицилова киселина или продукти, които я съдържат, но не повече от 1%. Лицето трябва да се почиства само един път в седмицата, а обтриването трябва да е много внимателно.

За чувствителна кожа, които е склонна към зачервяване, трябва да се използват почистващи продукти с плодови ензими. Те ще премахнат мъртвите клетки и ще успокоят кожата, като намалят зачервяванията.

При мазна кожа, по която често се образуват черни точки в резултат на запушени пори, трябва да се използват почистващи продукти с алфа хидрокси киселина, която ще отстрани мъртвите клетки, ще свие порите и ще предотврати запушването им в бъдеще.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest