ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене»Ефективно отслабване във всяка възраст

Ефективно отслабване във всяка възраст

МаринаМарина
Джедай
46820
Възраст

Всеки нов етап от живота на човека го поставя пред нови предизвикателства. Светът се променя, годините минават, а с това и тялото придобива нови форми, налице са и хормонални промени, които могат да докарат човек до лудост.

Всяка жена е изключително зависима от външния си вид и съответно, ако не хареса това, което вижда в огледалото, изпада в паника.

Най-честите причини, които повлияват към наднорменото тегло са свързани и с възрастта на човека. Всички знаем колко по-лесно се отслабва, като си на 20 години, а след 40 нещо се обърква.

Причината е хормоналната промяна, забавяне на метаболизма, намалената физическа активност, разбира се и похапването на по-големи количества храна.

Различни изследвания посочват, че женското тяло между 20 и 30 години се справя сравнително лесно с пиковете и спадовете на хормоните, а с това и по-лесно намаляват телесното тегло при нужда.

Отслабване

Нещата се променят след навършване на 30-та година. Не че това не е един от най-прекрасните периоди от живота, но през него е важно да се спазва хранителният режим, както и преди това, за да не се допусне напълняване.

Хормоните тук все още са в нормата, но синтезът на хормона прогестерон се забавя към 40 година и може да е налице качване на някое и друго килце.

Дамите след своите 45 години са рискови за наддаване на повече килограми. Тук хормоните спадат, метаболизмът се променя, а с това и тялото.

Не трябва да забравяме през целия си живот, че тялото и лицето са отражение на вътрешното ни състояние. И ако сте сте достатъчно мотивирани да запазите добрия външен вид независимо от възрастта, то желанието ви ще даде резултат.

Важно е да се приема здравословна храна, както и да се спазват някои ограничения. Например, ако му се прииска на човек шоколад – да си купи плод или ако иска да си полежи, то нека почете книга в парка. Избирайте спорта, разходките, а защо не и да започнете грижите за някой домашен любимец. Така поводите за разходки ще са много.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest