ezine.bg»Статии»Любопитно»Мотивация»Да бъдем по-привлекателни

Да бъдем по-привлекателни

МаринаМарина
Джедай
46820
Чар
Двустенни термо чаши за кафе - 2 броя по 200 мл
Качество без компромис:
Двустенни термо чаши за кафе - 2 броя по 200 мл
29.00 лв.
Виж ››

Чарът може да бъде открит във всеки човек независимо от пола, възрастта или външния му вид. И въпреки това има няколко трика, които могат да подчертаят хубавите черти и да направят човек по-магнетичен.

Бъдете по-усмихнати

Така хората около Вас ще се чувстват по-комфортно във Вашата компания. Усмивката изразява позитивизъм, добронамереност и удобство. Опитайте се тя да е на лицето Ви всеки ден въпреки лошото настроение понякога.

Грижете се за косата си

Красота

Не по-маловажна е грижата за косата. Редовните подстрижки, оформянето на прическа, използването на маски за коса и други разкрасителни процедури гарантират нейната здравина, но и блясък, който неминуемо ще събере погледите на околните хора.

Използвайте деликатен и приятен парфюм

Парфюмът е като ваше невидимо отражение, така че не прекалявайте с тежки миризми и обилни количества, за да не натрапвате себе си.

Обезкосмяване

Хубаво би било и мъжете, желаещи да имат брада, да я поддържат ежедневно, а жените, от своя страна, да оформят веждите си и да премахват излишните косми по крака, ръце, над устната и под мишниците. Колкото и банално да звучи, грижата за тялото се забелязва и съответно е от значение за запазване чара у човек.

Подходящо облекло

Няма писано правило как човек да изглежда по-привлекателен, но определено облеклото е от значение. Не се визира тук скъпата и лъскава дреха, а по-скоро тя да е подходяща за физиката на мъжа и жената, да не е прекалено тясна или пък широка, да бъде удобна, защото така самочувствието се засилва, а с това и привлекателността. Походката Ви ще бъде уверена и ще се забелязва отдалеч.

Факт е, че обличането на дрехи в по-ярки цветове привличат вниманието, създавайки чувства у околните, че сте много уверени, а и по-интересни и очарователни.

Очи

Гледайте събеседника в очите

Ясно е, че по време на разговори, били те работни или приятелски, е от значение човек да гледа събеседника си в очите. Замислете се колко неприятно и невъзпитано би бил втораченият Ви поглед в тавана или в пода за човека срещу вас. Бъдете усмихнати, чувствайте се комфортно в кожата си и гледайте човек в очите.

Езикът на тялото

Не се чудете какво другите мислят за Вас, бъдете спокойни по време на срещите. Езикът на тялото се чете макар и без думи. И ако сте нервни, то можете да споделете някоя забавна история, разсмейте компанията.

Не бъдете егоцентрични

И не на последно място, не говорете само за себе се, позаинтересувайте се за човека до Вас - без да задавате твърде лични въпроси, разбира се.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest