ezine.bg»Статии»Звезди»Знаменитости»В Холивуд раздадоха Оскарите

В Холивуд раздадоха Оскарите

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k149
Джулиан Мур

За 87-ми път в Холивуд бяха раздадени най-престижните награди в киното – Оскар. Златните статуетки вече са в ръцете на най-добрите, избрани от членовете на Академията за филмово изкуство.

Оскар за най-добър филм получи лентата Бърдмен. Режисьорът ѝ Алехандро Гонзалес Иняриту бе отличен и в категорията най-добра режисура. Наградата за най-добър сценарий отново отиде при Бърдмен. Филмът получи и четвърти Оскар за операторски майсторство.

Най-добър актьор стана британецът Еди Редмейн за ролята си на физика Стивън Хокинг във филма Теорията на всичко.

Джулиан Мур стана победителката в категорията за най-добра актриса с ролята си във Все още Алис. Това е първата статуетка за Мур, която до момента бе номинирана цели 5 пъти за наградата.

Оскар

Оскар за поддържаща мъжка роля получи Дж. К. Симънс за филма Камшичен удар, а в категорията за поддържаща женска роля бе отличена Патриша Аркет за ролята ѝ на самотна майка в Юношество.

Лентата Гранд хотел Будапеща получи 2 статуетки – за най-добри костюми, най-добра музика.

Наградата за най-добър монтаж отиде при Камшичен удар. Победител в категорията за визуални ефекти стана Интерстелар, а най-добрият документален филм е Гражданин Четири.

Най-добрият чуждоезичен филм стана полския Ида, а наградата за най-добра песен отиде при Джон Леджънд за парчето Glory.

Водещ на церемонията бе актьорът Нийл Патрик Харис, който е по-популярен като Барни от сериала Как се запознах с майка ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest