ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Бабини илачи срещу болки в кръста

Бабини илачи срещу болки в кръста

Болки в Кръста

Болките в кръста са често срещан проблем – статистиката сочи, че повече от половината хора по света са страдали най-малко един път в живота си от подобно неразположение. Болката обикновено се появява внезапно – може да се появи след настинка, физическо натоварване и др.

Лечението на тези болките в кръста обикновено е доста продължително. При всички случаи е добре да избягвате да вдигате каквито и да е тежки предмети, желателно е да спите на твърд и удобен матрак и не на последно място да си избирате удобни обувки.

Народната медицина също може да облекчи неразположението, което усещате в кръста, но е най-добре да се обърнете към лекар. Ето и няколко рецепти:

За първата рецепта са в необходими 2 аспирина и по 4 с.л. ракия и оцет. Всичко това се смесва в купичка – аспирините се счукват в течността. След това болното място се налага с памук, който предварително е накиснат в сместа. Отгоре се слага найлон, а след това компресът се завързва с вълнен плат. Тази процедура се прави седем поредни вечери – болният трябва да преспи с компреса. Всяка сутрин, след махане на памука, мястото се намазва с масло или несолена свинска мас.

Репей

Листата от репей също са ефикасни при болки в кръста. Трябват ви три-четири листа – начукайте ги в хаванче, по възможност дървено. Получената каша разстелете върху парче найлон и наложете на кръста. След това превържете мястото с вълнен плат – правете компресите пет поредни вечери.

За следващата рецепта ще ви трябват около една шепа морска сол и яйце. Първо изпечете морската сол, а след това я смесете с разбитото яйце. Сместа изсипете върху парче амбалажна хартия, която се налага на болното място. Амбалажната хартия може да бъде заменена с парче памучен плат. Отгоре налагате още едно парче плат, така че да можете да стегнете компреса за нощта. Правете процедурата в продължение на седмица, а сутрин отново мажете с мас или масло.

Опитайте да мажете болното място със смес от лимонтузу и 100 мл ракия – мажете всяка вечер преди сън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest