ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Как правилно да почистваме очите

Как правилно да почистваме очите

почистване на очите
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
Качество без компромис:
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
59.00 лв.
Виж ››

Сред първите дейности на жените сутрин е гримирането, но много често вечер, преди сън, повечето дами забравят, че трябва да почистят грима си и да оставят кожата си да диша. Обикновено почистването на очите и кожата се случва сутринта преди нанасянето на следващата порция грим. Така лицето постоянно е покрито с някакви продукти и кожата никога не се почиства.

Миенето на очите с вода изобщо не е достатъчно, нито пък е добра идея да комбинирате водата с обикновен сапун. За да съхраните опънатата си и хубава кожа на лицето, е задължително ежедневно да почиствате грима.

За да можете да почиствате кожата си всеки ден, е необходимо да се снабдите с подходящите за целта продукти. В козметичните магазини има достатъчен голям избор – можете да избирате между мляко, мицерален разтвор, различни лосиони.

Най-важното при избора е, продуктът да не съдържа спирт, тъй като това ще изсуши кожата. Когато искате да изчистите очите си, важно е да подберете продукт, който е достатъчно деликатен за кожата около тях.

Необходими са ви и памучни тампони, можете да ги замените и с обикновен памук. Сложете от продукта около едно бобено зърно (или както е упоменато на опаковката) върху памука и внимателно отстранете грима.

Лице

Не търкайте окото си във всички посоки, докато се зачерви – правете почистването с кръгови движения. Първо изчистете клепачите, а след това преминете към зоната, която е под очите. Леките кръгообразни движения няма да раздразнят очите ви. След това изплакнете с вода, за да премахнете остатъците от почистващия продукт.

Ако искате да подхраните кожата около очите, можете да използвате лосион, крем-гел, серум. Тези продукти ще овлажнят кожата и ще я обогатят с витамини, ще я тонизират и ще я подготвят за нанасянето на грима.

В повечето подобни продукти се съдържат природни масло – от арган или жожоба, карите, бадем и пр. Освен това в тези продукти има и витамин Е – той забавя процеса на стареене и помага за дълбокото освежаване на кожата.

При нанасяне на крем около очите трябва да се знаят няколко неща – на първо място не търкайте крема по очите си. Най-добре е да нанесете емулсията с безименните пръсти на ръцете и с леки потупващи движения. Посоката на нанасяне е от вътрешния към външния ъгъл на окото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest