Ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Да облекчим гаденето с джинджифил

Да облекчим гаденето с джинджифил

Джинджър

Коренът от джинджифил често е наричан коренът на здравето – ароматното растение може да помогне при много здравословни неразположения. Той е добавян към най-различни напитки и храни – можете да си приготвите чай, да го сложите на месни гозби, да подправите коктейли и дори сладолед с негова помощ.

Добре известно свойство на корена от джинджифил е намаляването на мускулните болки след изморителна тренировка. Хубавото при джинджифила е, че може да се използва сушен и на парчета или на прах – какъвто успеете да намерите. У нас от доста време се предлага и пресен джинджифил, така че изборът е достатъчно голям.

Джинджифилът може да облекчи симптоми като гаденето и повръщането при болни хора – достатъчно е да се направи чай и да се пие на малки глътки.

Оказва се, че този корен може да бъде от полза дори на бременните жени, които, както знаете, са особено чувствителни през този период от живота си и не могат да ядат или пият всичко. Според изследвания един грам джинджифил на ден, приеман не повече от четири дни, ще намали гаденето и повръщането при бременните.

Джинджифил

Можете да си направите любим билков чай и към него, докато е топъл, да сложите щипка сух джинджифил. Когато говорим за бременност, отварата от джинджифил трябва да е много слаба, тъй като подправката е доста пикантна и може да не повлияе добре на всяка бременна жена.

Разбира се, преди да посегнете към ароматния корен, задължително трябва да се консултирате със специалист. Джинджифилът ще помогне и на онези, на които им става лошо по време на пътуване. Достатъчно е да се направите чаша чай около час преди пътуването.

Ако предпочитате, можете да пиете от капсулите, които се предлагат в аптеките. Можете да се доверите на ароматния корен и срещу неприятни състояния като морска болест.

Джинджифилът успокоява стомашните киселини и благоприятства за по-добро храносмилане и премахване на гаденето. Ароматният корен е полезен и при респираторни заболявания, настинки, мигрена и главоболие, за изчистване на паразити от червата и др.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest