ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Потенциални опасности от носенето на прашки

Потенциални опасности от носенето на прашки

Бяло Течение
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
Виж ››

Прашките отдавна са се доказали като израз на сексуалността на една жена. И несъмнено, надали съществува предизвикателно бельо, което не включва така популярните прашки. Според експерти обаче не бива да се прекалява, защото изрязаните бикини носят някои рискове за здравето.

Ако постоянно носите прашки, опасността да развиете гъбични инфекции е много по-голяма, отколкото ако ги редувате с обикновени бикини.

По-голямата част от прашките са изработени от синтетични материи като найлон и запарват. А както знаете, една влажна среда е просто идеална за развитието на бактерии.

Ако търсите да си закупите бикини и прашки, най-добре е те да са от памук. Не носете прашки по цял ден, и още повече - през нощта. В крайна сметка, те често са необходими само за няколко часа, както и високите токчета, така че възможно най-скоро ги заменяйте с по-комфортен вариант.

Според лекарите повишеният риск от инфекции е главна причина, поради която трябва да се намали до минимум носенето на прашки. Маломерните бикини могат да способстват за проникване на гъбички от ануса към влагалището, предизвиквайки инфекция.

Прашки

Най-честият виновник се нарича "кандида албиканс" - гъбичка, обитаваща червата на повечето хора. Тя причинява кандидоза, известна още като "млечница".

По думите на медици дамите, които носят по-често прашки, са по-застрашени от неприятни проблеми като хемороиди и анална фисура. Освен това бельото редуцира кръвния приток към интимната област на дамите и повишава риска от хронично възпаление на яйчниците.

Впитото бельо може да раздразни кожата, заради което специалисти не препоръчват постоянното носене на прашки. За жени, които вече имат хемороиди или някакви инфекции в интимната зона, е напълно противопоказно да носят прекалено изрязани бикини.

Разбира се, това съвсем не означава, че ако нямате някое от тези заболявания, може да си позволите лукса да носите прашки денонощно.

Слаби страни при носенето на прашки могат да се посочат още. Но изборът си остава за всяка жена. И все пак съветите в тази посока са да не се носят прашки ежедневно, а когато това се налага, най-добре е те да бъдат от памучна материя.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest