ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Народната медицина при полова немощ

Народната медицина при полова немощ

магарешки трън
Акумулаторен масажор за глава
Практичен аксесоар за вашия дом:
Акумулаторен масажор за глава
60.00 лв.
Виж ››

Не са малко случаите, в които мъжете се оплакват от полова немощ. Това не означава, че те нямат сексуални апетити и желания, а просто не могат да осъществят нормален полов акт. Ако това смущение не се дължи на някакво сериозно странично заболяване като диабет например, народната медицина отдавна е измислила различни лекове.

Важно е да се отбележи обаче, че те не действат като с магическа пръчица и е небходимо да имате търпение. Отдолу са изброени билките, помагащи при полова немощ, и как да си приготвите отвара от тях. Не забравяйте обаче, че е необходимо да ограничите и храната си, ако сте с наднормено тегло. Може би най-важното за лекуването на половата немощ е организмът да се чувства добре.

1. Отвара от магарешки бодил - Това е може би най-лесната отвара за приготвяне, тъй като магарешкият бодил се среща навсякъде из буренливите места в България. Берат се цветните му кошнички през юни-август, които се изсушават на сянка. Тази билка е с пикочогонно и усилващо секрециите на всички отделителни жлези действие.

Важно е да бъде приемано в малки дози за възбуждане на нервната система, защото в протичен случай ще се получи точно обратното. За да си приготвите отвара, е необходимо да накиснете цветните кошнички в 400 мл вряла вода. Добре е да пиете по кафена чашка 3 пъти на ден преди хранене.

Полова немощ

2. Отвара от бабини зъби - Тази билка е известна и като трабузон. Ако не сте запознат с билките, можете да си я закупите в аптеките. От нея се използват стръковете, от които се приготвя запарка. На 400 мл вода се слага по 1 с. л. и течността се пие по 3-4 пъти на ден.

3. Отвара от ветрогон - Това растение е познато и като биволски или бял трън и в България се среща най-вече из тревистите райони и по пасищата. То е многогодишно растение и от него за медицински цели се използват най-вече корените. От тях се приготвя запарка и се пие по 1- 2 ч. л. заедно с около 300- 400 мл вода. Корените на растението трябва да киснат около 2 часа в запарката.

4. Отвара от няколко билки: Тази рецепта е предписана от известният народен учител Петър Дънов и се приготвя от 20 г валериан, 20 г глогов цвят, 1 г камфор, 10 капки мента и 15 г розова вода. Всички продукти можете да намерите в аптеките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest