ezine.bg»Статии»Здраве»Лечение и Процедури»Революция в лечението на разширени вени

Революция в лечението на разширени вени

Разширени вени
Електрическа пила за пети с ролки
Препоръчано за теб:
Електрическа пила за пети с ролки
20.00 лв.
Виж ››

Разширените вени са проблем за хиляди хора в България. За всички тях обаче има хубава новина. Вече има измислен революционен метод за борба с този неприятен проблем. Израелският съдов специалист д-р Яир Галили представи медицинската иновация в София при демонстрация на нови методи за лечение на венозни заболявания.

Медицинската технология, показана за първи път в България в НДК, е уникална. Тя може да даде лек за всичките форми на разширени вени. Нарича се склеротерапия под ултразвуков контрол.

Д-р Яир Галили е усвоил революционната технология, докато е специализирал в Съединените американски щати. Прилага я с почти 100 процента успеваемост в редица престижни болници в Европа и Израел в последните 15 години, като последните пет от тях той практикува в България.

В своята практика за лекуване на разширените вени докторът използва специален ултразвуков апарат. С негова помощ той открива проблемната вена и съсредоточава усилията си само и единствено върху нея.

При новата технология разширилият се кръвоносен съд се затваря и се отделя от кръвоносната система. Под контрола на апарата с тънка игла се вкарва препарат. Продължителността на самото лечение е няколко минути.

През петте си години работа в България израелският доктор заедно с фондация Сподели доброто, за която работи, са помогнали на много български артисти и хора в неравностойно положение, които са имали здравословни проблеми в тази област.

За тях той организира благотворителни прегледи, както и такива с облекчено заплащане.

По последни данни от разширени вени страдат близо 50 процента от българите. Съвременната тенденция е възрастовата граница при това заболяване да намалява с всяка изминала година. Статистиката показва, че от разширени вени страдат по-често жените, отколкото мъжете.

За съжаление анкети и сведения, дадени от личните лекари, сочат, че заболяването често остава недиагностицирано и нелекувано, което води до сериозни последици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest