ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Преборете желанието за сладко с ходене

Преборете желанието за сладко с ходене

Апетит за сладко

Ако страдате от наднормено тегло, но ви е трудно да се откажете от различните сладки изкушения, опитайте да се разхождате всеки път, когато усетите желание да консумирате нещо такова.

Петнайсет минути разходка ще ви отърват от желанието да ядете каквито и да било сладкиши, твърди Ройтерс, като се позовава на изследване, което е направено от специалисти от университета на Инсбрук, Австрия.

Тази съвсем кратка разходка ще отвлече мислите ви от натрапчивото желание да изядете нещо сладко, убедени са изследователите. Учените обясняват, че движението ще намали моментния апетит. В изследването са участвали 47 човека – всички участници са били с наднормени килограми и са били на средна възраст 28 години.

Задачата на доброволците е била да бягат с нормално темпо по пътека за четвърт час. Учените са на мнение, че темпото, с което са тичали доброволците, няма да причини задъхване, но е достатъчно бързо, за да се хване автобус. След тези кратки тренировки участниците са изгубили желанието си да ядат сладкиши, обясняват изследователите.

Резултатите на доброволците са сравнени с контролна група от участници, които не са правили нищо през тези 15 минути. Резултатите от това изследване могат да се окажат много полезни и заключението на учените може да бъде използвано като стратегия срещу непреодолимия апетит за сладки изкушения.

Шоколад

Психолози, които са разглеждали изследването, смятат, че всеки човек може да опита да се пребори с желанието за консумиране на нездравословните храни. Просто винаги когато човек се почувства гладен за нещо такова, трябва да излиза на кратка разходка, допълват специалистите.

Наднорменото тегло и затлъстяването са реални проблеми, за които трябва да се намери някакво решение. Според данни от Световната здравна организация по света има почти два милиона души, които имат подобни проблеми.

Това, разбира се, ги излага и на по-голям риск от преждевременна смърт, сърдечни заболявания, проблеми с дихателната система, високо кръвно налягане и др.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest