ezine.bg»Статии»Семейство»Бременност и Раждане»Тест показва най-доброто време за ин витро

Тест показва най-доброто време за ин витро

МаринаМарина
Джедай
46819
Ин витро
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Иновативен тест помага на жени, подложили се на ин витро процедура, да се определи имплантационният им прозорец. Това означава, че учените са насочили вниманието си към тези няколко дни, в които имплантацията на оплодената яйцеклетка е най-вероятна, т.нар. фертилни дни.

Изследователи от Мадрид смятат, че методите на репродуктивната медицина често са безуспешни поради погрешно време на ембриотрансферът. Анализи посочват, че само 24 % от ин витро процедурите във Великобритания завършват с раждането на живо дете. На фона на 60 000 цикъла всяка година.

Целта на този нов тест е да открива определени гени в клетките на маточната лигавица, които да подсказват кога е най-подходящото време на поставяне на ембриона (ембриотрансфер). Освен това се цели да стане ясно кога лигавицата на матката е готова да приеме оплодената яйцеклетка и кога тя предлага най-добрите условия.

Проф. Хуан Гарсия Веласко от клиниката по репродуктивни технологии в Мадрид заявява, че 15 % от неуспешните ин витро опити се дължат именно да неподходящото време, в което се прави ембриотрансферът.

От проведените анализи до момента става ясно още, че от 85 жени, претърпели средно по 5 неуспешни ин витро процедури, с помощта на този нов тест за определяне на най-доброто време за ембриотрансфер, 33 % от тях постигат успешно имплантиране и забременяване.

Биологичният механизъм за фертилните дни при отделните жени е такъв, че има от 2 до 4 дни, през които ендометриумът (маточната лигавица) е подходяща и позволява на ембриона да се имплантира. И понеже този период варира и зависи от индивидуалните особености на всяка жена, е много важно той да се прецени много точно.

Експертите в областта намират това откритие за голяма крачка, давайки шанс на хиляди хора да станат родители. Те определят този тест като нов етап в репродуктивната медицина, като едно ново начало.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest