ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Социалните мрежи разкриват тайните ви

Социалните мрежи разкриват тайните ви

Нина НордНина Норд
Джедай
2k375
Социалните мрежи разкриват тайните ви
Термо чаши с двойни стени за кафе - 2 броя по 200 мл
Качество без компромис:
Термо чаши с двойни стени за кафе - 2 броя по 200 мл
28.00 лв.
Виж ››

Вашите тайни няма да останат само ваши, ако сте член на която и да е от социалните мрежи в Интернет, твърдят канадски психолози. Неотдавна канадска застрахователна компания отказала да изплаща пари по полицата на своя клиентка, след като редовно се осведомявала за нея в социална мрежа.

Преди 6 месеца 29-годишната Натали Бланхард, която работела в компютърна фирма в Квебек, напуснала работа заради тежка депресия. Според застраховката й при депресия тя получавала доста солидна сума от фирмата-застраховател. Парите се превеждали всеки месец.

Един ден, когато било време да получи поредната вноска от застрахователите, жената не открила нищо в сметката си. Тя веднага вдигнала скандал на фирмата. Оттам обаче й отговорили, че няма повече да й плащат, защото по всичко личи, че тя е в прекрасно състояние на духа. Разстроената Натали веднага изтърчала в телевизия CBC, за да се оплаче.

Според информация на застрахователите, в социалната мрежа Натали качила свои снимки, на които се веселяла на плаж в компанията на няколко стриптизьори по случай рождения си ден. Имало и снимки, на които тя блажено се припичала на плажа.

Основавайки се на фотосите, застрахователите направили извод, че тя вече не е депресирана и може да си намери работа. Съветът на психолозите е: когато се опитвате да измамите някого, внимавайте какви снимки качвате в социалната мрежа, където членувате. А най-добре е изобщо да не мамите никого, за да не изпадате в неприятни ситуации.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest