ezine.bg»Статии»Красота»Домашни Процедури»Биокозметика в домашни условия

Биокозметика в домашни условия

Биокозметика
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

Всяка жена, която се грижи за своя външен вид, може да се научи как да приготвя сама в домашни условия различни видове маски, кремове и почистващи лосиони. Освен че този начин е много по-евтин от закупуването на готовите продукти от магазините, така ще е сигурно, че ползвате истинска биокозметика. Ето някои от най-разпространените маски и кремове, които можете сами да си приготвите от наличните продукти в хладилника:

Белтъчна маска за стягане на порите и за избелване на лицето

Начин на приготвяне: 1 белтък се разбива на пяна и с него се намазва кожата на лицето. След като почне да засъхва белтъкът, действието се повтаря и потретва особено на местата, на които кожата е по-засегната. Маската се държи около 15 мин и след това се изчиства с навлажнен памук.

Маска от ленено семе за подхранване на сухата кожа

Начин на приготвяне: В чаша вода се сварява по 1 с. л. ленено семе. Разбърква се, докато се получи приличаща на каша смес. Без да се изчаква напълно да изстине, маската се нанася върху лицето и шията. С нея се изчаква около 20 мин., след което се измива с хладка вода.

Ленено семе

Маска за тонизиране на кожата на лицето

Начин на приготвяне: 1 ч. л. брашно се смесва с 1. ч. л. разтопен мед и 1 белтък, предварително разбит на пяна. Така приготвената маска се нанася на лицето и престоява около 30 мин., след което се измива с хладка вода.

Лосион за суха кожа на лицето

Начин на приготвяне: За този лосион Ви е необходимо просто да преварите около 1 ч. ч. зехтин Екстра Върджин, който да нанасяте всяка вечер върху лицето си. С него се престоява около 30 мин., след което се измива обилно с течаща вода.

Маска за избелване на лицето

Начин на приготвяне: Можете да използвате както кисело, така и прясно мляко. В 2 с. л. мляко разтваряте 1 с. л. пшенични трици или брашно. Нанасяте маската върху лицето и престоявате с нея около 20 мин. Снемате я с напоен във вода памучен тампон.

Ябълкова маска за тонизиране и освежаване вида на кожата на лицето.

Начин на приготвяне: 1 ябълка се настъргва на ренде и се втрива в кожата на лицето. Оставя се да престои около 15 мин., след което се измива с хладка вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest