ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Десетте мита за целулита

Десетте мита за целулита

Целулит

Целулитът е сред сериозните проблеми при дамите и много от тях ежедневно се чудят как да се справят с него. Мастните натрупвания, които избутват съединителната тъкан, причиняват това набръчкване и набраздяване на кожата. Целулитът е упорит, но не и непобедим.

В действителност това неприятно състояние на кожата е резултат от условията и средата на живот на модерния свят и каквито и усилия да полагат жените да го избегнат, рано или късно стават жертва на портокаловата кожа. А с това и на митовете за него, повечето от които са дело на козметичната индустрия, ежедневно произвеждаща милиони лосиони и препарати, обещаващи край на целулита.

1. Спортът ще премахне завинаги портокаловата кожа

Колкото и да ги препоръчват, упражненията няма да заличат целулита, тъй като действат върху мускулите, а не на повърхностно ниво. Все пак могат да изгорят натрупаните около джобовете мазнини и по този начин да загладят релефа.

Спорт

2. Целулитът се среща при по-възрастни дами

Нима не сте виждали млади девойки с целулит? Днес и 15-годишните момичета страдат от портокалова кожа! С остаряването обаче тя става по-видима, тъй като кожата губи еластичността и свежия си вид.

3. Целулитът и излишните килограми са свързани

Причината за образуването на целулит не се корени в количеството мазнина, а в тъканта, която я обвива. Мазнината се намира между мускулите и кожата и когато въпросната тъкан се отпусне, виждаме портокаловата кожа. Ето защо има и много слаби жени, които също ежедневно се борят с досадния проблем.

4. Целулит е запазен само за нежния пол

Колкото и невероятно да звучи, цели 10 % от мъжете имат целулит! Но тъй като мастните им клетки са с различна форма от тези на жените и се разтягат по-трудно, целулитът при тях е по-слабо изразен и е съсредоточен предимно в областта на корема и врата.

5. Антицелулитните продукти са неефективни

Съвременните формули съдържат активни съставки, които подобряват кръвоснабдяването на кожата, укрепват стените на кръвоносните съдове и въздействат върху мазнините в депата. Така, въпреки че не премахват целулита, значително го прикриват и променят текстурата му. Което подобрява контурите на тялото.

6. Липосукцията ефективно се справя с целулита

Всъщност чрез тази процедура останалите в тялото мазнини се разпределят неравномерно и това може да увеличи дупките по кожата ви.

7. Пиенето на много вода премахва целулита

Вие винаги трябва да поддържате една добра хидратация на тялото си, което означава да пиете поне по 1.5 литра вода на ден. Има изследвания, които са установили някаква полза от приема на много вода и елиминирането на целулита, но те не са на 100% доказани.

Вода

8. Целулитът е наследствен

Той се появява в резултат от определени външни и вътрешни фактори, които създават подходящата среда за образуване на мастни депа. Така дори да е генетично заложен, целулитът няма да се развие, ако няма предпоставка за това.

9. Дрехите помагат в борбата за целулита

Тесните чорапогащници и ластичните гащи умело го прикриват, но те притискат кожата и в резултат има шанс той да стане по-дълбок.

10. Тенът намалява целулита

Само визуално. След като кожата ви избледнее, всички несъвършенства са си на мястото, където бяха и преди лятната ви почивка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest