Болки при дишане

Болки при дишане
Кутия за хапчета с отделения с нож за разрязване
Качество без компромис:
Кутия за хапчета с отделения с нож за разрязване
8.00 лв.
Виж ››

Болките в гърдите са често срещан проблем особено при по-възрастните хора. Те могат да са както моментни и остри, така и постоянни, съпроводени с усещане за притискане. Причините за тях могат да са най-разнообразни, а понякога и да са повод за сериозна тревога.

Консултацията с личния лекар е абсолютно наложителна. Той най-добре ще прецени на какво се дължат болките и ще Ви изпише съответните лекарства. Ако нямате възможност веднага да го посетите обаче, можете сами временно да облекчите болките чрез някои рецепти от народната медицина.

Имайте предвид, че това в никакъв случай не спестява посещението при лекаря. Ето на какво най-често се дължат болките при дишане:

1. Невралгия - това заболяване като цяло не е опасно. При него болката в гърдите е остра и пробождаща, но се повлиява от смяната на положението на тялото. В народната медицина срещу невралгии действат добре настойките от билките кърпикожух, лавровишня, блян, дива тиква и брей. От блян и брей се прави настойка с ракия в съотношение 1:10, а от дивата тиква - настойка в зехтин в същото съотношение.

Глог

2. Болки в гърдите в резултат на исхемични болести на сърцето или инфаркт - При дишане се усеща болезненост в центъра на гърдите, която може да бъде определена като стягаща или притискаща. Веднага трябва да вземете таблетка аспирин, а докато чакате лекаря, можете да си направите запарка от по 50 г от цетовете на глог, листа от маточина, цветове на лавандула и корен дилянка и по 30 г стъбла от мащерка и риган. Всичко това се смесва и се залива с около 500 г вряща вода, в която престоява около 2 часа. Течността се прецежда и се пие по 1 ч. ч. 3 пъти на ден преди лягане.

3. Болки в гърдите в резултат на възпаление на белият дроб - дишането се усеща затруднено и е възможно да става въпрос за пневмония и бронхит. Ако искате да изпробвате силата на билките и тяхното влияние върху Вашия организъм, можете да си направите запарка от по 30 г ленено семе, листа на подбел, корен от сладник, исландски лишей, цветове от бъз и корен дилянка и по 20 г от стъбла от мащерка, балканска чубрица и салвия. Всичко се смесва и 2 с. л. се накисват в 400 мл вода за 1 час. Всичко се прецежда и се пие по 1 ч. ч. преди лягане 3 пъти на ден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest