ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Шамфъстък 3 пъти в седмицата за полова мощ

Шамфъстък 3 пъти в седмицата за полова мощ

Шамфъстък
Бял пластмасов кухненски стелаж с колелца - 56см
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бял пластмасов кухненски стелаж с колелца - 56см
30.00 лв.
Виж ››

За полова мощ се препоръчва консумацията на 30 грама шамфъстък дневно, поне пет пъти за седмица. Това препоръчва доктор Салдман. Той обяснява още, че тези ядки имат чудодеен ефект и подобряват кръвния липиден профил, понижават нивата на холестерола.

Освен това консумацията на шамфъстък забавя стареенето на клетките – причината за това е съдържащият се в тях антиоксидант антоцианин, както и ресвератрола.

Пренебрегваният нар също може да се добави в списъците на афродизиаците, допълва специалистът. Само една чаша сок дневно ще повиши концентрацията на тестостерон в слюнката с 24 на сто, показват резултатите от изследване.

За да има ефект обаче сокът от нар трябва да се консумира поне една седмица всеки ден, обяснява специалистът. За нара е известно, че помага и при други здравословни неразположения – понижава нивото на холестерола, контролира теглото, помага при диария.

Смята се, че редовната консумация на тази напитка ще направи и опасността от сърдечно-съдови заболявания значително по-малка. Нарът е богат на витамин С и антиоксиданти.

Либидо

Според Аюрведа нарът е изключително подходящ за консумация при безплодие или усещане за слабост. Той може да се консумира самостоятелно, под формата на сок, като добавка към салати, а в Азия дори го използват като марината за различни меса.

Шамфъстъкът пък съдържа голямо количество калий, който помага за регулирането на нивото на кортизола – хормонът на стреса. Ядката на шамфъстъкa е и по-малко калорична в сравнение с останалите видове ядки, поясняват специалисти от Станфорд. Те обясняват още, че усилието за свалянето на черупката също пречи на прекомерната лакомия.

Не на последно място, тези ядки са изключително богати на бета-каротин и лутеин, които пък съдействат за запазването на доброто зрение. Шамфъстъците често са препоръчвани и за хапване след фитнес тренировка, защото лесно могат да се справят с усещането за глад и да ви заситят. Редовната им консумация ще заздрави костите и зъбите, смятат специалистите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest