Ezine.bg»Статии»Семейство»Мама и Бебе»Ново приложение ще превежда бебешкия плач

Ново приложение ще превежда бебешкия плач

бебешки плач

Задавали ли сте си въпроса как майка успява да разбере защо плаче бебето ѝ. Оказва се, че това се научава доста бързо и родителите успяват да свикнат какви звуци издава бебчето, ако е гладно или е напълнило памперса.

Ако все пак майката и таткото не успеят да разгадаят лошото настроение на бебето си, вече могат да се обърнат към ново приложение, което ще им помогне.

То е разработено от група предприемчиви родители, които смятат, че всяко семейство има нужда от подобен преводач особено в началото, когато се появи малкото човече. За приложението, което създателите са кръстили Lullabond, ни съобщава сайтът РедФерит.

Освен програмата-чудо, както я наричат създателите, е създаден и сайт, на който всеки, който желае, може да подпомогне това начинание. Изобретателите на приложението обясняват, че разработката е базирана на усъвършенствани методи за аудио анализ и в нея могат да се включат още родители.

Всички желаещи да участват в допълването на приложението ще допринесат като предоставят записи на бебешки рев, за който са установили причината. Бебешкият преводач Lullabond ще започне работа с мостри на различни видове плач на бебенца – сега те ще бъдат 10 хиляди на брой, но с времето се предполага, че каталогът ще бъде допълван от родители.

Подобен речник може да бъде от голяма полза на младите и неподготвени родители в първите няколко седмици след появата не бебенцето, убедени са създателите на приложението.

Приложения

Освен грижа за спокойствието на детенцето родителите трябва да внимават и с нещата, които използват у дома и с които неволно могат да застрашат мъничето. Знаете добре, че препаратите, прахът за пране и изобщо всичко, което използваме за почистване в домовете си, е потенциално опасно за подрастващите. Учените обаче смятат, че има едно почистващо средство, което определено може да навреди на децата, дори да не се докоснат до него.

Използването на белина за почистването на дома не е особено добре идея, твърдят белгийски учени, най-вече за семейства, където има подрастващи. Редовната ѝ употреба ще направи децата податливи на грипни състояния, както и на инфекции на дихателните пътища, обясняват учените от университета Льовен.

За проучването са използвани повече от 9000 малчугани, като всички са били между 6 и 12-годишни. Дечицата са били от Финландия, Испания и Белгия. Резултатите ясно показват, че инфекциите са повече сред децата, в чиито домове редовно се почиства с белина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest