ezine.bg»Статии»Красота»Домашни Процедури»Трите ежедневни ритуала за еластична кожа

Трите ежедневни ритуала за еластична кожа

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k139
Еластична кожа
5в1 Масажор за почистване и масажиране на лицето
Препоръчано за теб:
5в1 Масажор за почистване и масажиране на лицето
20.00 лв.
Виж ››

За да запазим кожата си еластична, не е нужно само да използваме скъпа козметика. Поддържането се опира на ежедневни и далеч не сложни ритуали, които много от жените пренебрегват.

Еластичността на кожата може лесно да се провери – ако гънките, които лицето ви образува, докато говорите или се смеете, се изпъват без следа, когато заемете сериозна поза, означава, че кожата ви е достатъчно еластична.

Две са основните причини, заради които кожата губи своята гъвкавост – цигареният дим и прекаляването със слънчеви лъчи и солариуми. Освен да се предпазваме от тях, има и други ежедневни процедури, с които да запазваме еластичността.

1.Хидратация чрез пиене на вода – най-лесният метод, с който да поддържате доброто състояние на кожата си, е като пиете достатъчно количество вода на ден – около 2 литра.

Кожата е първото място, от което организмът си набавя вода, когато не е поел достатъчно. В резултат на това кожата става по-суха и с времето еластичността ѝ постепенно се губи;

Маски за лице

2. Подхранване чрез витамини и минерали - за здрава и изпъната кожа е нужно също да приемаме достатъчно количества от витамините А, С и Е. Тези витамини поддържат свежестта и еластичността на епидермиса;

От групата на минералите за кожата са важни силицият, селенът, желязото и калият. Тези 4 вещества при редовен прием помагат на организма за регенерацията на клетките и производството на колаген;

3. Домашни процедуримаските с домашни продукти съща имат съществено значение при поддържането на кожата. С доказан положителен ефект са авокадото, медът, краставицата, жълтъкът и бананът.

Нужно е също поне веднъж на ден да използвате контрастен душ – обливане първо с топла, а след това със студена вода, за да тонизирате и подобрите състоянието на своята кожа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest