ezine.bg»Статии»Мода»Съвети за избор на правилните мокасини

Съвети за избор на правилните мокасини

Мокасини за жени

Мокасините обещават да бъдат любимият акцент в разнообразието от обувки и през този сезон. Те са удобни и практични и впечатляват със своята съвършена визия. Несъмнено, всяка жена мечтае за удобни обувки, които да се комбинират както с ежедневните дънки, така и с по-стилния панталон. Всичко това можете да получите с правилният избор на мокасини!

Историята разказва, че създатели на мокасините са индианците. Те са били неразделна част от тяхното битие. Индианците ходели на лов с тях, тъй като мокасините им осигурявали удобство, сигурност и така необходимата им бързина. За изработката им използвали здравата кожа на бизон. В по-късен етап, когато европейците се сблъскват с индианската култура, започнали масово да носят удобните обувки.

Може би тук е мястото да споменем, че за мокасините е почти задължително да се носят на бос крак и ако панталонът е дълъг, то навий леко крачолите в 2-3-сантиметров маншет. Разбира се, задължително изискване е мокасините да бъдат от естествена кожа отвътре, тъй като носенето на бос крак, в комбинация с изкуствен материал, може да доведе до различни гъбични инфекции.

Моряшкият стил остава модерен всяка година, особено през лятото, когато желанието за прохлада и удобство се завръща с пълна сила. Така е и тази година. Както при жените, така и при мъжете моряшката тенденция е изключително застъпена.

Тук можете да експериментирате с материи на воля, но водещо е синьо-бялото райе, синия цвят, леките и удобни материи и почти задължителния червен акцент.

Не е трудно да изберете мокасини

Съчетайте с по-спортен модел мокасини, тъмно сини с бели връзки, а защо не и червени – задължително велурени. С къса пола или къси джинси, защото все пак е лято.

Светлият деним е задължителната покупка за лятото. Видяхме го в линиите на почти всички модни къщи. Разбира се, трудно бихте намерили мокасини от деним, но ако съчетаете кафявите си мокасини с риза и джинси с навити крачоли от светъл деним, изобщо няма да сбъркате. Същото важи и за роклите, изработени от такъв плат.

Гумените мокасини се съчетават изключително добре и с по-спортните и небрежни дрехи – просто цветен топ с принт, бермуди или къси цветни панталони и чанта от плат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest