ezine.bg»Статии»Красота»Грим»Чудноватите техники за красота на кино иконите

Чудноватите техники за красота на кино иконите

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k141
Мерилин Монро
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
Виж ››

Мерилин Монро, Одри Хепбърн, Елизабет Тейлър, Грейс Кели, Марлене Дитрих и Грета Гарбо са използвали доста необичайни техники, за да подчертават своята красота.

Тъй като не можели да разчитат на иновативни продукти, с които повечето жени разполагат днес, те са измислили трикове, с които да засилят ефекта на грима си.

Емблематичните червени устни на Мерилин Монро са постигани с няколко нюанса червило. В действителност устните на русокосата актриса не били нито толкова плътни, нито толкова големи.

За да постигне тази визуална измама, гримьорът ѝ нанасял 5 различни нюанси червено червило, като по-тъмните се нанасяли във външната страна на устните, а по-светлите – в средата, като по този начин устните се удължавали оптически.

Възможно най-странен е навикът за красота на Елизабет Тейлър. Актрисата бръснела лицето си със самобръсначка, казвайки че по този начин кожата ѝ става по мека и започва да блести по особен начин.

Одри Хепбърн

За Одри Хепбърн е било изключително важно да оформи очите си, така че погледът ѝ да е възможно най-изразителен. За тази цел тя е използвала два продукта – очна линия и спирала, като е разделяла миглите си една от друга с игла.

Грейс Кели е първата звезда на Холивуд, която акцентира върху скулите си при грима. За идеалния тон актрисата е използвала два нюанса руж, като по-тъмният се нанасял в горната част на скулите, а по-светлия – в долната.

За да акцентира върху очите си, актрисата Грета Гарбо е поставяла тънък слой вазелин върху долната част на клепачите си преди да си нанесе грима.

Техниката за красота на Марлене Дитрих обаче е безспорно най-драстична. Актрисата се ужасявала от факта, че по лицето ѝ ще се появят бръчки, заради което решава да премахне кътниците си.

След тази хирургическа намеса звездата от черно-белите филми казва, че скулите ѝ станали по-подчертани и изразителни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest