ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Грижа за мазната кожа през лятото

Грижа за мазната кожа през лятото

Красиво Лице
Комплект четки за грим със стилен калъф - 12 бр
Препоръчано за теб:
Комплект четки за грим със стилен калъф - 12 бр
23.00 лв.
Виж ››

Дори по принцип да сте сред късметлийките с нормална кожа, не съществуват гаранции, че лятото няма да промени този факт. Несъмнено мазната кожа, в комбинация с високите температури, е един от най-лошите варианти за всяка жена.

Непрекъснато се чувствате недостатъчно чисти, не ви е комфортно, порите ви се запушват, което води до появата на черни точки, от които няма спасение.

Колкото и да е хубав този слънчев период на годината, той също си има своите недостатъци. Тогава функциите на мастните и потните жлези се ускоряват, а това води до загуба на много повече вода.

Оттам кожата започва да произвежда по-големи количества себум и несъвършенствата скоро са налице. За щастие, има някои хитрини, с помощта на които състоянието на мазната кожа може да се облекчи.

Когато мазната кожа се трие прекалено много и заедно с това се използват козметични почистващи продукти, които съдържат алкохол, всъщност се стимулират мастните жлези. Противно на очакванията, всички козметични продукти, създадени за проблемна кожа и акне, съдържат алкохол и салицилова киселина, в резултат на което кожата става още по-мазна.

Чиста Кожа

Сутрин и вечер е достатъчно, за да премахнете мръсотията и натрупаната мазнина. Носете със себе си сухи тампони за премахване на грим и вместо да си миете лицето постоянно, леко го попивайте с тях.

Освен това, в козметичните магазини вече се продават и специални листчета за мазна кожа, които попиват излишния себум и успокояват кожата.

Поне веднъж седмично си правете хидратираща маска на лицето, по възможност с естествени продукти. Хумата е един чудесен избор, който ще почисти в дълбочина порите.

Желателно е да сведете носенето на грим до минимум, защото това само влошава положението. Ако все пак, не можете да си позволите да отидете на работа без задължителния макиаж, то непременно се запасете с антибактериален фон дьо тен.

Чудесен избор е и минералният фон дьо тен на прах, който не запушва порите, матира и подхранва кожата.

Преди да го нанесете обаче, не забравяйте базата за грим, която ще ви е верен помощник през целия ден. Благодарение на нея, ще избегнете неприятния момент, когато броени часове след нанасянето на грима, Т-зоната ви се е омазнила.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest