ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Седемте престъпления срещу кожата

Седемте престъпления срещу кожата

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k141
Нанасяне на крем
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
Виж ››

Хората сами могат да нанесат най-големите щети върху кожата си. С неправилната грижа и пренебрегване на основни здравни препоръки след време дори най-скъпият крем няма да възстанови кожата ви.

1. Никога не си изстисквайте пъпките сами – когато изстисквате черните си точки или акнето с пръсти, възпалявате кожата и съдействате на инфекцията да проникне по-дълбоко.

Акнето се третира само с противовъзпалителни препарати, които изсушават пъпката, а появява на черни точки се предотвратява с редовно почистване на лицето.

2. Никога не наранявайте бенките си – нараняването на бенките може да доведе до образуване на меланом, който е опасен за здравето и живота. Затова, когато се бръснете или си поставяте накити, гледайте да е далеч от бенките ви.

3. Никога не измивайте лицето си със сапун – дори и най-щадящият сапун ще изсуши кожата ви. Това ще активира защитният механизъм на клетките, които ще започнат да отделят повече себум. Накрая кожата ви ще е прекалено мазна и ще започне да се лющи.

4. Никога не си почиствайте лицето със силен спирт – върху всеки флакон на почистващ продукт е изписано съдържанието на чист спирт в него. Козметиката с високо съдържание на спирт ще изсуши кожата ви и наруши микрофлората ѝ, довеждайки до нейното изтъняване.

5. Никога не нанасяйте крема си за лице около очите – зоната около очите е по-тънка в сравнение с останалата част от лицето. Затова се нуждае от кремове с по-леки и нежни съставки, за да не се изтъни. В обикновените кремове на лице обаче се съдържат компоненти, които вредят на околоочния контур.

Стискане на пъпка

6. Никога не се мийте с гореща вода – горещата вода разширява порите и нарушава нормалната температура на кожата. Това стимулира по-силното ѝ омазняване и предизвиква появата на акне.

7. Никога не заспивайте с грима – гримът е най-опасното средство, с което можем да навредим на кожата си. Продуктите са пълни с химикали, заради което задължително трябва да го отстраним в края на деня и кожата да диша свободно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest