ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Как да прикрием увисналия бюст

Как да прикрием увисналия бюст

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k526
Бюст
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

При наличие на прекалено голям бюст, след кърмене или рязко отслабване зоната на бюста страда най-много. При повечето жени бюстът губи своя стегнат младежки вид и започва да става все по-увиснал с възрастта. Формата и големината се променя и той често увисва.

Определението за увисналите гърди е висящи свободно от слабост. Състоянието се нарича птоза и засяга всички жени, с изключение на тези с малки гърди, в определен период от живота. Състоянието може да се появи и по рано, в младежките години. Доста често увиснал бюст имат тинейджърките с наднормено тегло.

Излишната мастна тъкан прави гърдите да изглеждат тежки и провиснали. Състоянието се характеризира с гърди, които не са оформени красиво, както би трябвало да бъдат. То създава сериозните притеснения на жените, независимо в кой период от живота са. Често води до силен стрес.

Има няколко вида птоза - псевдоптоза, частична птоза и истинска птоза. Техниките за корекция на състояние са различни, в зависимост от различните видове и евентуалната връзка с различните видове хипоплазия. Във всеки от случите протезата се поставя под гръдния мускул.

Има много техники и съвети, които предотвратяват увисването на гърдите. В по-млада възраст носенето на сутиен не е задължително, макар че колкото по-късно сложите сутиен, толкова по-голяма е опасността кожата на гърдите ви да се отпусне с времето.

Въпреки всичко с напредването на възрастта гърдите не могат да останат толкова перфектни, колкото са били преди. За да им помогнете да изглеждат добре, трябва да обърнете по-специално внимание на избора на сутиен. Той трябва да поддържа удобно гърдите през целия ден.

Силиконови импланти

Друго условие е и честото сменяне на сутиена. Без значение колко хубав е той, животът му е най-много 9 месеца. След този период чашките и презрамките се разтеглят от тежестта на гърдите.

Друг вариант за предотвратяване и справяне с увисналия бюст са редовните масажи. Редовните масажи на гърдите водят до повишено кръвообращение и снабдяване на тъканите на гърдите и мускулите със свеж кислород. По този начин той помага на тялото да се почувства по-добре.

Кожата на гърдите трябва да се поддържа хидратирана през цялото време. Редовно трябва да се използват лосиони и масла за тяло, тъй като кожата в тази зона е изложена на по-голям риск от загуба на еластичност, когато е дехидратирана и суха. Най-добри са продуктите със завишено съдържание на колагенови съставки като ехинацея и босилек.

Единственото бързо и ефективно решение за повдигане на увисналия бюст е хирургията. Операцията може да се извърши както с гръдни импланти, така и без тях. Тя обаче крие своите рискове - здравословни и от гледна точка на предполагаеми дефекти. Мястото на разреза може да се възпали, а зърната могат да загубят своят чувствителност.

Все повече специалисти са на мнение, че операцията за повдигане на гърдите не променя значително техния размер и не заобля горната им част. Те препоръчват в комбинация с операцията за повдигане да се направи и такава за уголемяване на бюста.

Сред естествените и безопасни варианти за повдигане на увисналия бюст е комбинацията от упражнения за гърдите и продукти за повдигането им. Ако се прилагат по правилния начин, те повдигат, стягат и дори увеличават обема на гърдите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest