ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Грижи за смесен тип кожа

Грижи за смесен тип кожа

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k495
Смесен тип кожа
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

При смесена кожа се наблюдава омазняване в определени зони, докато останалата част е суха. Това често поражда объркване при жените в търсенето на подходящи методи за поддръжка поради нейната специфика.

Ключът при грижите за смесената кожа е балансът. Когато Т-зоната и брадичката се омазняват, те не трябва да се третират прекалено много. Добре е да заложите на нежен почистващ продукт, след което да използвате хладка вода. В същото време за сухите участъци от лицето трябва да се използва подходящ овлажняващ продукт като дълбоко хидратиращ крем.

Комбинираната кожа, подобно на всяка друга, се нуждае от балансирани нива на pH. Използвайте тоник, който почиства и стяга порите. Ако кожата на бузите ви е прекалено суха, най-добре използвайте тоник без алкохол на основа на вода или глицерин. Тези продукти видимо ще освежат сухите области на лицето ви и няма да навредят на мазните.

Всяка кожа трябва да се оставя да диша, за да бъде здрава и красива. Насочете се към натурални и естествени продукти без масла, алкохол, аромати и други дразнители за кожата. Бъдете особено внимателни за наличието на на химикали.

Комбинираната кожа означава, че на места тя е мазна, а на други суха. Това не позволява използването на силни ексфолиращи продукти. Те водят до производството на още повече мазнина в проблемните участъци. Добре е кожата да се ексфолира, но това трябва да се прави много нежно и съответно – по-рядко, за да не дразни.

Кожа

Различните области трябва да се третират и с различни продукти. За бузите е добре да използвате по-тежък крем, а за останалата част от лицето – такъв с по-лека формула и хидратиращо действие. Друг вариант е да използвате комбинирани продукти, създадени именно за подобен тип кожа.

Винаги защитавайте кожата на лицето си от вредните UV -лъчи. За комбинирана кожа най-подходящи са по-леките слънцезащитни продукти.

Комбинираната кожа има нужда от подхранване. Тя се нуждае от маска поне веднъж седмично. Добра идея е да заложите на две различни маски, съобразени с нуждите на всяка част от лицата ви.

Също така има и маски, подходящи са комбинирана кожа. Експериментирайте и открийте най-доброто решение за вас. Най-добри са домашно приготвените маски за лице.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest