ezine.bg»Статии»За Дома»Почистване»Как да си почистваме очилата?

Как да си почистваме очилата?

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k515
Почистване на Очила
Метален кухненски стелаж с колелца - голям 34см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален кухненски стелаж с колелца - голям 34см
35.00 лв.
Виж ››

Очилата, независимо слънчеви или с диоптър, са важен и често - задължителен и необходим аксесоар. Те могат да служат на собственика си дълго, стига да се грижим добре за тях.

Една от няколко основни грижи за очилата, е тяхното почистване. Стъклата, най-важната част от тях, се почистват само и единствено с предназначените за това кърпички или с много мека салфетка.

Много хора погрешно използват за това дрехите си или хавлиена кърпа. Те не само не почистват, а и остават малки частици по тях. По-грубите материи могат дори да надраскат фините стъкла.

Когато стъклата на очилата са прекалено прашни или замърсени, могат да се почистят със специално закупена измиваща течност или с вода и сапун.

След като наслояванията се отстранят, стъклата се подсушават внимателно с почистващата кърпичка, за да не се надраскат.

Освен стъклата, рамките и мостът на вашите очила също се нуждаят от почистване. Полепнали частици и мазнини могат да се отстранят нежно със салфетка или сух парцал.

Очила

Други видове замърсяване пък могат да бъдат почистени с малко сапун. Ако не се справите, всяка оптика предлага почистване с ултразвук.

Когато почиствате очилата си, използвайте и двете си ръце. С една ръка хванете фронта, не и дръжката, а с другата забършете избраната зона много внимателно. В противен случай рискувате след време формата на рамката да се наруши, а винтчетата да се разхлабят.

Когато става въпрос за чистотата на вашите очила, това означава не само да знаете как да ги почиствате правилно, а и как да не позволявате подобни субстанции да попадат върху тях.

За целта винаги, след като ги свалите, ги поставяйте в калъф. Когато го правите, задължително използвайте и двете си ръце.

Придържайте внимателно и за двете дръжки, за да осигурите баланс. Не ги излагайте на влиянието на пара, дим, пот и козметични продукти.

В тях има съдържат вещества, които в повечето случаи увреждат до известна степен покритието на стъклата и повърхностния слой на рамката. Избягването им гарантира по-дълъг живот на вашите очила.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest