ezine.bg»Статии»Красота»Домашни Процедури»За какво може да се използва бебешката пудра?

За какво може да се използва бебешката пудра?

Бебешка пудра
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер
Практичен аксесоар за вашия дом:
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер
49.99 лв.
Виж ››

Всички знаем, че бебешката пудра е направена за поддържане на сухи бебешки дупета. Истината е, че нежният прах против подсичане има много рационални приложения за красотата и дома, от които можете да се възползвате по всяко време. Предлагаме ви някои трикове, които със сигурност не знаете, но могат да влязат в приложение веднага.

Пърхащи и обемни мигли

Между всеки слой спирала за очи, който слагате, поставете с памучен тампон малко пудра и след това отново нанесете спирала. Ще се изненадате от ефекта, който мигновено ще забележите, а именно – обемни, дълги и извити мигли.

Вместо сух шампоан

Голяма част от шампоаните, предназначени за мазна коса, съдържат съставки, наподобяващи ефекта на нишесте. Същото действие има и бебешката пудра върху омазнените корени. Изсипете малко количество върху дланите си и с масажни движения разтъркайте косата, за да може да попие нежеланото омазняване. Ефектът дори е по-добър от този на сухия шампоан, тъй като не съдържа парабени, сулфати и силикони.

Летен дезодорант за крака

Ако използвате бебешка пудра за стъпалата си и поръсвате вътрешната част на обувките си с нея, това може да ви спаси от потта и лошия мирис, особено когато не носите чорапи през топлите месеци. Можете да направите същото упражнение и с подмишниците, тъй като бебешката пудра не оставя бели следи върху дрехите.

Сух шампоан

Успокояващ лек за след бръснене

След бръснене поставете малко вълшебен прашец на обработваните места. Бебешката пудра освежава кожата и предотвратява от раздразване. Същото можете да направите и преди бръснене или кола маска.

Срещу заплетени бижута

Не си губете времето да разплитате бижутата си повече. Изсипете бебешка пудра върху заплетените огърлици, за да разхлабите възлите, след което започнете тяхното отстраняване с помощта на игла.

Край на скърцащия под

Ако старият ви паркет досадно скърца, посипете бебешка пудра в дупките между отделните плоскости. Махнете излишното количество бебешки продукт и се наслаждавайте на тишината.

Против насекоми у дома

Мравките и хлебарките бягат от аромата на бебешката пудра, затова просто блокирайте дупчицата, от която излизат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest