ezine.bg»Статии»Интимно»Никога не консумирайте тези храни преди секс

Никога не консумирайте тези храни преди секс

Пържени картофки
Бамбукова кутия за бижута с огледало
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бамбукова кутия за бижута с огледало
30.00 лв.
Виж ››

Всички знаем, че съществуват определени храни, които влияят благоприятно на сексуалното ни желание – т.нар. афродизиаци. Ягоди със сметана и шампанско е добре позната класика, която намира своето място в не един романтичен филм.

Съществува обаче цял списък с хранителни продукти, които водят до намаляване на либидото. Ето и какво трябва да изключите от менюто си, ако възнамерявате да се отдадете на плътски ласки.

1. Мента

Ментолът доказано намалява нивата на тестостерон, заради което сексуалният нагон спада. Това важи еднакво силно и за мъжете, и за жените. И докато се радвате на свеж дъх от ментата, то способностите ви под завивките намаляват. Ако дъвчете ментова дъвка преди секс, това вкарва въздух в храносмилателната ви система и води до дискомфорт.

2. Пържени картофки

Всички ги обичаме, да. Но пържените картофки са изключително вредна храна, която притежава висок гликемичен индекс, тоест освобождава енергия много бързо. Непосредствено след похапването им всеки се чувства добре, но 30 минути по-късно настъпва истински срив в енергийните нива. Така че, единственото, с което ще се сдобиете след консумацията им, е некачествен сън и затруднено храносмилане.

Броколи

3. Броколи

Ползотворните действия на този зеленчук са добре познати. Но ако планирате да се развихрите със своята половинка, по-добре пропуснете полезните броколи. Те съдържат захари, които по състав много наподобяват тези на боба. Докато ги смила, тялото ви ще трябва да използва освобождаващи метан бактерии. А всички газове не са добре дошли по време на любовна игра.

4. Тоник

Тоникът често съдържа хинин, който се използва като ароматизиращо средство и в някои други напитки. Хининът е използван като антималариен агент, но пък води до намаляване на сексуалната функция, така че не го приемайте преди секс.

Шоколад

5. Шоколад

Тъмният шоколад, който съдържа повече от 70% какао, е наистина чувствена храна, която ще повиши либидото ви. Черният шоколад е богат на много антиоксиданти, като например L-триптофан, който е предшественик на серотонина. Но никога не бъркайте черния шоколад с млечен. Горчивото изкушение няма нищо общо със своя млечен аналог, що се отнася до ползите му върху сексуалните подвизи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest