ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Основни грижи за мазна кожа

Основни грижи за мазна кожа

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k515
Кожа
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

Мазната кожа се характеризира с мазен блясък, разширени пори, раздразнения и черни точки. Това се получава под влияние на хормоналната или нервната система, когато количествата на секретираните мазнини от кожата на лицето се увеличават неимоверно.

Състоянието е проблемно и е предпоставка за развитието на различни раздразнения и възпаления.

Най-предразположени към мазна кожа са подрастващите и бременните. Причина за нейното омазняване в повечето случаи е недостигът на подхранващи вещества. За да бъде избегнато, кожата трябва да се поддържа добре и да се подхранва редовно.

Основна грижа за мазната кожа, е високото ниво на лична хигиена. За да се избегне запушването на порите и образуване на черни точки по лицето, лицето трябва два пъти дневно да се измива с хладка вода и подходяща за мазна кожа почистваща козметика.

Когато следствие на мазната кожа порите се запушат и се образуват черни точки, е добре да се заложи на висококачествени и ефективни козметични средства против акне и черни точки. Друг вариант са домашно приготвените маски за мазна кожа.

Мазна кожа

Маските срещу мазна кожа могат да се прилагат веднъж седмично. Правилно приготвени, те спират образуването на черни точки и допринасят за свиването на порите на лицето.

Домашно приготвена маска за почистване на мазна кожа

Необходими продукти: 1 с.л. кисело мляко, 1 ч.л. пшеничени трици, 1/2 ч.л. смлени бадеми, 1/2 ч.л. настъргана портокалова кора, 1 с.л. лимонов сок.

Начин на приготвяне: Всичко продукти се смесват добре. Получената смес се нанася върху лицето. Оставя се да подейства за 20 минути, след което се отстранява с хладка вода.

Сред другите алтернативи за борба с мазната кожа, е промяната на хранителния режим. Сред храните, които могат да допринесат за появата ѝ, са мазното месо, сладките храни, тестените изделия и газираните напитки.

Добре е в дневният си режим да включите повече плодове, зеленчуци, риба и варива. Те ще помогнат на тялото да изхвърли токсините, често причиняващи омазняване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest