ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Как да си направим маски за изтощена коса

Как да си направим маски за изтощена коса

Изтощена коса

Хубавата коса е сред най-важните неща за една жена – ако вие страдате от изтощена коса, направете си някоя от следващите маски.

Сешоарите и пресите изсушават и изгарят косата – тя губи своя блясък и вече не изглежда добре, независимо в каква прическа ще я оформите.

В случай, че използвате някоя от следващите маски за косата си редовно, много скоро ще забележите ефект и ще се радвате на бляскава и жизнена грива. Ето и маските, които предлагаме:

За първата маска ще ви бъде необходимо масло от алое вера – не повече от 5 с.л. Към него се слагат 4 лъжици зехтин, който сте претоплили предварително. Хубаво разбъркайте сместа и добавете три жълтъка – разбийте хубаво маската, докато се хомогенизира.

Започнете да нанасяте сместа по косата си с помощта на гребен – след като сте намокрили цялата коса, изчакайте четири часа преди да изплакнете. Маската отмийте първо много хубаво с вода, а след това използвайте и шампоан.

Изтощената коса буквално ще се събуди, ако използвате продукти като кисело мляко или сметана – важното е, когато ги избирате, винаги да посягате към тези, които имат по-висока масленост. Всяка седмица намирайте време да намазвате косата си с няколко лъжици заквасена сметана или мляко.

шампоан

Не е необходимо да стоите дълго време така – след двадесет минути вече можете да изплакнете млякото и после да измиете с шампоан.

Можете да се възползвате от пълномаслените продукти и като ги комбинирате с други – сложете по 1 ч.л. пчелен мед и балсам за коса. Разбъркайте и сложете супена лъжица зехтин. Към тях се добавя ½ ч.ч. пълномаслено кисело мляко и около 3 с.л. картофено нишесте.

Маската ще стане гъста, затова я сложете на водна баня и като се отпусне сместа, оставете настрана от котлона да поизстине. Нанасяте на косата, след като сте я измили и сте я подсушили само с помощта на кърпа.

Върху косата сложете найлонова торба или фолио и оставете маската да свърши своята работа за около 40 минути. После измийте хубаво с шампоан.

За по-добър ефект, трябва да правите маската няколко месеца, като се препоръчва да се прави два пъти в месеца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest