ezine.bg»Статии»Красота»Домашни Процедури»Съхрани красотата си с тези ритуали преди сън

Съхрани красотата си с тези ритуали преди сън

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k526
Четене
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

Ритуалите не са само за праволинейните и организирани хора. Всеки може да си създаде свои собствени ритуали, които да му донесат спокойствие в забързаното ежедневие и най-вече - да му осигурят спокоен сън.

Ритуалите преди сън започват през третата част на деня – след 18:00 часа. След дълъг работен ден е нужно да заложим на нещо, което напълно се различава от дневната ни работа. Така например, ако работим на бюро, най-добрият начин да се разтоварим е физическата активност. Физическото натоварване помага за заспиването, тъй като изморява организма и ни освобождава от стреса и напрежението.

Все пак, ако спортувате вечер, то нека това да става поне 3 часа преди сън. И обратно – ако работата ни е свързана с физическо натоварване, то след като се приберем, трябва да се отпуснем и да релаксираме. Най-важното е, с каквото и да се занимаваме, то да ни разтовари психически и да ни освободи от стреса.

Основните ритуали преди лягане са тези след 22:00. Те подготвят тялото за тихата фаза на сън, която ни носи пълноценна и здравословна почивка.

Почистване на лицето

Леката вечеря е задължителна за добрия сън. Преди лягане избягвайте още кофеин, алкохол и сладки изделия, които стимулират организма и няма да ви позволят да заспите.

Процесът на заспиване се утежнява от използването на интернет, смартфон, таблет и гледането на телевизия. Ограничаването на тези дейности носи по-спокоен и здравословен сън.

Тъмната част на нощта е времето за релаксация както за тялото, така и за кожата, най-вече защото възстановителните процеси протичат най-активно през нощта. Тогава тя поема максимално от съставките от нощния крем и елиминира следите от стреса през деня.

Един от важните моменти преди сън е премахването на грима. Лицето трябва да е добре почистено, за да се отстранят всички замърсявания от околната среда, които са се натрупали върху него през деня.

Сън

Ако кожата не е почистена, активните съставки от нощния крем няма да могат да се усвоят. Добре е хората с проблемна кожа да се уверят, че използват правилно подбрани продукти, за да постигнат видими резултати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest