ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Да си направим кичури в домашни условия

Да си направим кичури в домашни условия

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k447
Да си направим кичури в домашни условия
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер-13%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер
49.99 лв.
43.49 лв.
Виж ››

Кичурите в косите са мода, която никога няма да отшуми. Те ѝ придават невероятни отблясъци и обем. Най-популярни са светлите кичури, които подчертават структурата на косъма и внасят игриви сенки светлина. А най-хубавото е, че може да боядисате косата си на кичури и у дома.

Да вплетете блясъка на слънцето в косата си в домашни условия е нещо изключително лесно, стига стриктно да следвате указанията по въпроса. Боядисването зависи основно от продуктите и техниката, които ще използвате. Получените кичури могат да са тънки, средни или дебели. Те могат да са както в един цвят, така и в няколко. Имайте предвид, че най-фините кичури са най-ефектни, докато широките са по-изразителни и наситени.

Най-лесният начин за получаване на естествено изглеждащи светли кичури е използването на шапка за кичури. Косата се сресва добре. Отгоре се поставя шапката и се закрепя, като се завърже под брадичката. Косата не се прибира под шапката. Останалата част от врата се покрива с хавлиена кърпа.

В комплекта с шапката за кичури има игла, с която се издърпват кичури коса през перфорираните отвори. Иглата се държи хоризонтално, като куката трябва да сочи нагоре. Започва издърпване на снопчета коса през всеки втори или трети перфориран отвор, в зависимост от това колко начесто искате да са те. Извадените кичури се сресват.

Подгответе сместа за кичурите и я нанесете върху извадените от шапката кичури. Времето, в което ще я оставите да действа, зависи от това колко светли искате да станат те.

Кичурите се измиват, докато шапката е още на главата. Нанесете и малко балсам, за да свалите шапката безболезнено. Измийте косата с шампоан, след което нанесете балсама с 3-минутно действие.

Друг начин за получаване на красиви светли кичури в домашни условия е използването на четка за кичури. С нея може да изсветлите косата само на избрани места. За целта косата се сресва внимателно. Сместа за кичури се подготвя и нанася върху желаните участъци с помощта на четката.

Най-добре ще стане, ако издърпате съответния кичур настрани от кожата на главата. Старайте се да не нанасяте боя на 5 см от дължината на кичура в близост до кожата на главата. По този начин преходът към израстващите корени в последствие ще стане по-естествен.

За да оцветите кичурите отзад, е нужно или да използвате две огледала, или да помолите приятел да ви помогне. Времето, в което боята стои върху главата, зависи от желаната степен на изсветляване. Изплакнете косата си с вода, измийте я с шампоан и нанесете фиксиращия балсам.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest