ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Домашни средства за лечение на артрит

Домашни средства за лечение на артрит

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k447
Домашни средства за лечение на артрит
Пулсов Оксиметър за пръст PulsOX 50 - D
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пулсов Оксиметър за пръст PulsOX 50 - D
60.00 лв.
Виж ››

Артритът е най-често срещаното хронично възпаление на ставите. Най-срещаните форми са остеоартрит и ревматоиден артрит. Най-честите оплаквания са болка и твърдост в ставите, мускулите, сухожилията и други тъкани на тялото. Тук ще откриете лесни домашно приготвени средства за бързо справяне със състоянието.

Картофи. Едно от най-добрите средства за домашно лечение, е пресният сок от картофи. За целта изберете няколко средно големи картофа и ги нарежете на тънки филийки, без да белите кожата. Сложете ги в голяма чаша или съд, напълнете със студена вода и оставете за една нощ. Водата се приема сутрин, преди закуска, на гладно.

Мед. Медта е важна за изграждането на мускулната система. Смята се, че вода, държана едно денонощие в меден съд, има способността да акумулира следи от медта. Със същия успех се препоръчва носенето на медни пръстени или гривна.

Рициново масло. 2 с.л. рициново масло се кипват и се изливат в пресен портокалов сок. Полученото се приема всеки ден, преди закуска, до пълното излекуване. Приема се в продължение на три седмици, след което се спира за три седмици и отново се започва за още три. Лечението трябва да се прилага в комбинация с алкална диета.

Домашни средства за лечение на артрит

Чесън. В чесъна се съдържат противовъзпалителни съставки, които са изключително полезни за лечението на артрит. Приема се суров или варен.

Банани. Оказва се, че диетата с банани действа благотворно за справяне със състоянието. В тях се съдържа голямо количество витамин В6, който се оказва полезен за справяне със състоянието. Похапвайте по осем-девет банана дневно, за три-четири дни, без нищо друго, и ще забележите промяната.

Зелен лимон. Сок от зелен лимон, разреден с вода, се приема всеки ден, най-добре сутрин, на гладно. Киселината в него е един от най-добрите средства за разтваряне на пикочната киселина, която е главната причина за някои видове артрит.

Люцерна. За лечение на артрит се препоръчва чай от люцерна и особено от семената на билката. За оптимални резултати се приемат по три-четири чаши дневно, в продължение на най-малко две седмици.

Домашни средства за лечение на артрит

Кокос или синапено масло. Затоплете кокосово масло или синапено масло и го смесете с две или три части камфор. Твърдите места в ставите се масажират с полученото.

Супа от папуда. 1 с.л. от папуда се смесва с малко вода и 2 смачкани скилидки чесън. Сварява се и се приема два пъти на ден.

Сусам. 1 ч.л. черен сусам се залива с вода и се оставя за една нощ. Водата и семената се приемат сутрин на гладно – универсален метод за предотвратяване на чести болки в ставите.

Калций. Приеман като добавка под формата на калциев лактат, той се взима три пъти на ден с вода, преди ядене, в продължение на най-малко четири месеца. Оказва се, че подобна терапия може да подобри или напълно излекува артрита и най-вече началните форми на заболяването.

Смутита. Сокове от всякакви зелени листни зеленчуци, смесени с пресен сок от моркови, целина и червено цвекло, са един от най-добрите методи за лечение на артрит. Суровите сокове имат алкално действие и разтварят натрупаните отлагания около ставите и в околните тъкани.

Един на най-мощните, е фрешът от ананас, тъй като в него се съдържа ензимът бромелаин, който намалява подуването и възпалението при остеоартрит и ревматоиден артрит.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest