ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Домашни средства за лечение на артрит

Домашни средства за лечение на артрит

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k495
Домашни средства за лечение на артрит
Регулируем колан за изправяне на стойката
Препоръчано за теб:
Регулируем колан за изправяне на стойката
34.00 лв.
Виж ››

Артритът е най-често срещаното хронично възпаление на ставите. Най-срещаните форми са остеоартрит и ревматоиден артрит. Най-честите оплаквания са болка и твърдост в ставите, мускулите, сухожилията и други тъкани на тялото.

Тук ще откриете лесни домашно приготвени средства за бързо справяне със състоянието.

Картофи

Едно от най-добрите средства за домашно лечение, е пресният сок от картофи. За целта изберете няколко средно големи картофа и ги нарежете на тънки филийки, без да белите кожата. Сложете ги в голяма чаша или съд, напълнете със студена вода и оставете за една нощ. Водата се приема сутрин, преди закуска и на гладно.

Мед

Медта е важна за изграждането на мускулната система. Смята се, че вода, държана едно денонощие в меден съд, има способността да акумулира следи от медта. Със същия успех се препоръчва носенето на медни пръстени или гривна.

Рициново масло

2 с.л. рициново масло се кипват и се изливат в пресен портокалов сок. Полученото се приема всеки ден, преди закуска, до пълното излекуване. Приема се в продължение на три седмици, след което се спира за три седмици и отново се започва за още три. Лечението трябва да се прилага в комбинация с алкална диета.

Чесън

Домашни средства за лечение на артрит
Снимка: Shirley810/ pixabay.com

В чесъна се съдържат противовъзпалителни съставки, които са изключително полезни за лечението на артрит. Приема се суров или варен.

Банани

Оказва се, че диетата с банани действа благотворно за справяне със състоянието. В тях се съдържа голямо количество витамин В6, който се оказва полезен за справяне със състоянието. Похапвайте по осем-девет банана дневно, за три-четири дни, без нищо друго, и ще забележите промяната.

Зелен лимон

Сок от зелен лимон, разреден с вода, се приема всеки ден, най-добре сутрин, на гладно. Киселината в него е един от най-добрите средства за разтваряне на пикочната киселина, която е главната причина за някои видове артрит.

Люцерна

Люцерна при артрит

За лечение на артрит се препоръчва чай от люцерна и особено от семената на билката. За оптимални резултати се приемат по три-четири чаши дневно, в продължение на най-малко две седмици.

Кокос или синапено масло

Затоплете кокосово масло или синапено масло и го смесете с две или три части камфор. Твърдите места в ставите се масажират с полученото.

Супа от папуда

1 с.л. от папуда се смесва с малко вода и 2 смачкани скилидки чесън. Сварява се и се приема два пъти на ден.

Сусам

Сусамово семе при артрит

1 ч.л. черен сусам се залива с вода и се оставя за една нощ. Водата и семената се приемат сутрин на гладно – универсален метод за предотвратяване на чести болки в ставите.

Калций

Приеман като добавка под формата на калциев лактат, той се взима три пъти на ден с вода, преди ядене, в продължение на най-малко четири месеца. Оказва се, че подобна терапия може да подобри или напълно излекува артрита и най-вече началните форми на заболяването.

Смутита

Срещу симптоми на артрит приемайте сокове от всякакви зелени листни зеленчуци, смесени с пресен сок от моркови, целина и червено цвекло, са един от най-добрите методи за лечение на артрит. Суровите сокове имат алкално действие и разтварят натрупаните отлагания около ставите и в околните тъкани.

Един на най-мощните, е фрешът от ананас, тъй като в него се съдържа ензимът бромелаин, който намалява подуването и възпалението при остеоартрит и ревматоиден артрит.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest