Ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Как да спестим пари за Коледните празници?

Как да спестим пари за Коледните празници?

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k250
Коледа

Колкото и да не ви се вярва, Коледа наближава с пълна сила. Празникът е едва след 10 седмици. Добре е още отсега да започнете подготовката за него, за да не ви свари неподготвени.

Първото нещо, което трябва да направите, е списък с имената на всички, на които смятате да купите подарък. Добре е да разграничите тези, на които е задължително да подарите нещо, и тези, които може да пропуснете. Подредете ги по важност, като най-отгоре сложете този, който заслужава най-голяма изненада, а най-отдолу нека бъде онзи, който може да мине и с чифт чорапи.

Следващата стъпка е определянето на бюджета. Пресметнете точно колко пари ще можете да отделите за подаръци тази година. По този начин ще ви е по-лесно да ги съберете през следващите 10 седмици без излишни драми.

През периода до Коледа трябва да спестявате всяка седмица. Размерът на парите няма значение, но е добре сумата да е приблизително еднаква всяка седмица. Ако това е непосилно, имайте предвид, че и най-малката сума би била от полза.

Ако списъкът ви с хора, на които трябва да подарите подаръци, е голям, то ви предстои събиране на солиден бюджет. Не залагайте на прекалено луксозни стоки и се съсредоточете в практичните и реалистични идеи.

Тъй като периодът е спестовен, то изберете плащането в брой. Това ви позволява стриктно да спазвате лимита си и ще знаете винаги с колко пари разполагате. Ако използвайте онлайн банкиране пък, се възползвайте от предимствата му. Директното депозиране например е един от начините да спестите пари и време.

В помощ на затруднените в избора на коледни подаръци ежегодно се появяват всевъзможни мобилни приложения. Разгледайте ги – някое от тях може да ви помогне в плана за събиране на коледен бюджет.

Подаръци за Коледа

Вариант за спестяване на повече пари е допълнителната работа. Потърсете допълнителна заработка предвид хобитата и предпочитанията си.

Друга опция за допълнителни приходи е продаването на вещи онлайн. Разгледайте обстойно дома си – стари учебници, книги, дрехи, мебели и изобщо всякакви вещи, които не са ви в употреба, могат да бъдат лесно продадени в онлайн магазините.

Подаръците за Коледа не трябва да се купуват в последния момент. След като вече имате списък с покупките, които трябва да направите, всеки един момент е подходящ за закупуването им. По този начин ще избегнете лудницата по магазините преди празника, а и може да попаднете на някое намаление.

Все пак по Коледа най-важни са не подаръците, а желанието и жестът. Ако не разполагате със средства, то може да подарите частица от себе си. Понякога добра дума и желание да помогнеш означава много повече за човека от която и да било вещ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest