ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Хората с татуировки са агресивни и враждебни

Хората с татуировки са агресивни и враждебни

Татуировки

Хората, които имат татуировки по тялото си, са значително по-агресивни в сравнение с онези, които нямат никакви рисунки, сочи изследване на учени от Великобритания. Проучването е на специалисти от университета Ръскин и е публикувано във вестник Индипендънт.

Общо 378 човека са взели участие в това изследване, като всички са били на възраст между 20 и 59 години. Оказва се, че малко повече от 25 на сто от участниците са имали поне по една татуировка по тялото си.

Учените установяват, че те имат доста по-високо равнище на гняв и вербална агресия, за разлика от останалите участници без татуси. Оказва се дори, че колкото повече рисунки има по тялото си човек, толкова по-враждебно е настроен към света около него, допълват учените.

Предполага се, че причината за тези резултати е, че хората, които са бунтари по природа, често реагират на разочароващи за тях събития, като си правят някакъв татус. Това посочва ръководителят на британското проучване – професор Вирен Суами.

В наши дни татуировките не са нещо необичайно, но въпреки това учените от университета Ръскин искали да проверят има ли някаква връзка между татусите и човешкото поведение.

Татуси

Минало проучване на специалисти от Великобритания дори установи, че всяка година повече от един милион жители на страната си правят някакви татуси.

Хората с татуировки могат да избират и нова услуга – татуист на 60 години предлага да запази местата от тялото, върху които има рисунки и след смъртта на човек. Парчето кожа ще се съхрани благодарение на специални химикали. Мъжът смята, че на пръв поглед необичайната идея всъщност е доста оригинална, тъй като всяка рисунка е все пак произведение на изкуството и заслужава а бъде съхранена.

Още повече, че при татуировките става дума за рисунки в съвсем малък размер, което ги прави още по-интересни и уникални. На този етап господинът има 21 поръчки за съхраняване на татуси на починали хора.

За да се възползват от необичайната услуга, желаещите трябва да станат част от организацията на мъжа. Първоначалният абонамент е 115 долара и съответно таксата е по 60 долара за всяка година.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest