Ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Защо не ме харесва?

Защо не ме харесва?

Жана Г.Жана Г.
Новак
554195
Задушаване

Момичетата често си задават въпроса Защо той не ме харесва? и не могат да разберат защо момчето, за което мислят постоянно, изобщо не им обръща внимание. Те търсят причина във всичко друго, но не и в себе си, а често се оказва, че тя е именно в тях.

Може момчето да не ви харесва, защото често бягате от истината. Дори момче, което не е много схватливо, ще разбере кога го лъжете и кога казвате истината. Не е необходимо да се правите на тази, която не сте. Така само ще изгубите шанса си за връзка с харесваното от вас момче.

Ако се смятате за прекалено умна, това също може да е причината, поради която харесваното от вас момче ви отбягва. Никой не иска постоянно да спори с момиче, което се прави на всезнайко по всеки въпрос и винаги иска да побеждава в споровете на всяка цена. Дари да сте убедена в правотата си, понякога отстъпвайте, за да се почувства момчето силно и значимо.

Друга причина, поради която момче може да не хареса дадено момиче, е че тя харесва само него, но не и приятелите му и не пропуска случай да каже нещо неприятно за тях пред всички. Ако момичето показва, че се интересува само от определено момче, приятелите му могат да започнат да се шегуват с него заради това и той да се опитва да я отбягва, за да избегне и шегите по този повод.

Лигла

Ако прекалено много се натрапвате на момчето, което харесвате и постоянно търсите повод, за да го заговорите или да се приближите до него, то ще започне да ви избягва, за да не стане смешно в очите на приятелите си. Освен това мъжете не харесват, когато някой ги задушава с вниманието си, те обичат свободата и всяко притискане се отразява зле на отношението им към дадено момиче.

Момчетата не харесват момичета, които бърборят прекалено много. Добре е ако момичето може да говори на теми, които интересуват момчето. Но ако момчето никога не може да вземе думата, защото момичето постоянно разказва нещо или коментира случки и хора, няма да е чудно, че ще избягва контакта с нея.

Ако постоянно си позволявате да правите забележки за външния вид на момчето, което харесвате, като се опитвате по този начин да насочите вниманието му към себе си, бъркате. Никое момче няма да иска да се вижда с момиче, което не е доволно от вида му или от поведението му.

Свалки

Същото се отнася и за момичета, които постоянно говорят лоши неща за всички, които са техни общи познати с момчето. Негативните изказвания невинаги могат да накарат едно момче да ви забележи. Най-добрият начин да го накарате да разбере, че имате чувства към него, е да се опитате да станете приятел с това момче, а след това постепенно да го накарате да ви чувства все по-близка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest