Ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Грижа за кожата при мъжете

Грижа за кожата при мъжете

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k250
Мъж

Външният вид е много важен днешно време. И докато съветите за правилната грижа при жените буквално изникват отвсякъде, то за мъжете те са доста ограничени.

Силната половина от човечеството също се нуждае от грижа, за да бъде кожата на лицето им нежна, здрава и красива. Основните стъпки включват почистване, използване на определени продукти и внимателна грижа за кожата след бръснене.

Грижата за кожата на мъжа трябва да е изцяло съобразена с типа ѝ. Спрямо него се определя от какво има нужда тя. Ако усещате кожата си суха или страдате от определен дискомфорт, то опитайте някой от следните съвети за красота при мъжете.

Почистване. Всеки мъж трябва да има на разположение продукт за почистване на кожата. Той трябва да има основни съставки и масла, без химикали. Почистващите препарати премахват наслоената мръсотия и оставят кожата чиста и свежа.

Бръснене. Красивата и гладка кожа може да се постигне само чрез правилна техника на бръсненето, задължително за всеки един мъж. След него порите на кожата са изложени на замърсяване, поради което използването на продуктите за след бръснене са задължителни. При проблемна кожа най-подходящи са тези с билки, тъй като действат успокояващо.

Кожа при мъжете

Хидратиране и маска за лице. Повечето мъже приемат тези практики като типично женски и дори не знаят, че те също трябва да ги правят. Хидратирането с правилните козметични продукти лекува дискомфорта, сухотата, зачервяванията, раздразненията и всякакви неравности. Използвайки правилните кремове, подходящи за типа кожа, ще ѝ позволи да стане мека и приятна на допир.

Добре е освен хидратиране, да се правят и маски. Кожата на лицето на мъжете също се нуждае от подходящо за типа кожа подхранване. Използването им става все по-популярно сред мъжете, които желаят да имат мека и красива кожа.

Повечето мъже страдат от суха кожа на лицето. Тя се появява следствие на липсата на влага, а не на мазнина. Състоянието се проявява най-отявлено след слънчево изгаряне или при себорея. За справяне със състоянието се използват овлажняващи кремове. Ако кожата е много суха, за измиването ѝ се използва специален почистващ гел, без вода.

Мазната кожа на лицето при мъжете пък се третира с гелове с матиращ ефект, които отстраняват излишния себум и замърсяванията. Добре е да се залага на качествени продукти без вредни съставки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest