ezine.bg»Статии»За Дома»Почистване»Най-големите кошмари на всяка домакиня

Най-големите кошмари на всяка домакиня

Най-големите кошмари на всяка домакиня
Комплект от 4 броя пластмасови решетки за сифон
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 4 броя пластмасови решетки за сифон
3.90 лв.
Виж ››

Надали има домакиня, която да не обича вкъщи да ѝ е чисто, подредено и уютно. За съжаление обаче често се случва тази приятна атмосфера да е помрачена от избилия мухъл по стените, от внезапно появилата се хлебарка на пода или избилото петно по изящно полираната маса.

Такива явления могат наистина да се превърнат в кошмар на всяка домакиня, но и за тях има решение, като много често можете да го намерите в домашната си аптека или кухненски шкаф, без да се налага да търчите до близкия магазин или да звъните на фирмите за борба с вредители. Ето какво можете да пробвате:

При поява на мухъл

- Безвреден начин за борба с мухъла е да го третирате със смес от вода и сапун, но имайте предвид, че това не важи за латексовите стени;

Най-големите кошмари на всяка домакиня

- Друг изпитан метод за премахване на мухъл е да го натриете с винен оцет;

- Независимо как сте успели да се справите с мухъла, подредете мебелите си така, че между тях да има достатъчно въздух, за да не се появи отново мухъл. Това означа да оставяте поне по 2 см от стената разстояние, когато слагате каквато и да е мебел дo нея.

При поява на хлебарки

- В този случай е най-добре да се снабдите с ефективен препарат. За такъв се счита този срещу колорадските бръмбари, но за съжаление е изтеглен от пазара. Негов заместител е препаратът Хлебомор-К, имащ подобни съставки;

- Изпитано домашно средство срещу хлебарки е смесени равни части борова киселина, пудра захар и брашно. С тази смес се намазват всички места, на които сте забелязали, че се въдят хлебарките.

При поява на петна по полираните или лакирани мебели

Най-големите кошмари на всяка домакиня

- За почистването на полираните мебели можете да изпробвате измиването им с няколко капчици чист бензин;

- За почистването на петно от мастило върху полирана мебел се препоръчва третирането на мястото с топла бира, а ако става въпрос за мазно петно- третиране на повърхността с топла смес от захар, бира и парченца восък;

- При бели петна, оставени от горещи предмети, може да се пробва третирането им денатуриран спирт;

- При петна от вода върху лакирани мебели се прилага третиране със смес от олио и разтопен бял восък и никога с препарати със сапун, защото те унищожават лака.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest