ezine.bg»Статии»Красота»Грим»Как да се гримираме, за да изглеждаме по-млади?

Как да се гримираме, за да изглеждаме по-млади?

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k494
Гримиране
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

Гримът е едно от универсалните средства, които помагат на всяка жена да изглежда млада и красиви. Има обаче няколко универсални грешки в гримирането, които могат да направят, така че да изглеждате с няколко годинки отгоре. Кои са те и как да ги избегнете?

Не слагате основа

Дори да не сте почитателки на фон дьо тена, именно той е този, който прикрива несъвършенствата и недостатъците по кожата. Освен това, без основа гримът изглежда сякаш наполовина.

Неподходящ цвят фон дьо тен

Прекалено бледият или прекалено тъмен фон дьо тен просто не стои естествено. Най-добре е да заложите на продукт с 1-2 тона по-тъмен цвят от този на естествената ви кожа, който ще ѝ придаде нужната свежест.

Излизате без грим

Ако искате да изглеждате по-млади, то е добре да поставяте акценти на определени зони, за да има кожата ви свеж и сияен вид.

Фон дьо тен

Не нанасяте ружа на правилното място

Ружът е един от основните компоненти на грима и правилното му нанасяне прави чудеса. Той се нанася само върху контурите на скулата и никога в нейния център. По този начин лицето визуално се подмладява.

Цветът на ружа също е от голямо значение

Той трябва да подхожда на тена ви. Ако кожата ви е по-бяла, заложете на прасковени или бледорозови цветове. Имайте предвид, че кафявата гама е подходяща само за дамите с тъмна кожа.

Молив за очи само на долния клепач

Правилата на правилното гримиране повеляват, когато се поставя молив, клепачът да се оцветява от външната и вътрешната страна. Не е задължително да оцветявате и горния клепач, но ако нанасяте молив само откъм външната страна под миглите, рискувате да изглеждате доста по-възрастни.

Не използвате коректора правилно

Неправилната употреба на коректора кара кожата да изглежда изключително състарена. Вместо него може да използвате хидратиращ крем. Нанесете го върху проблемните бръчки, фини линии, пъпки и белези по лицето – това ще ги освежи и ще накара кожата ви да изглежда по-млада.

Червило

Неправилен избор на червило и много молив за устни

Имайте предвид, че моливът за устни е използван масово в миналото. За да не излизате от допустимите граници днес, заложете на молив, близък до цвета на червилото. То пък трябва да е съобразено както с тена и цвета на лицето, така и с цялостната визия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest