ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Диета за увеличаване на мускулната маса

Диета за увеличаване на мускулната маса

Мускулест мъж
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
Препоръчано за теб:
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
20.00 лв.
Виж ››

Много често постоянните тренировки във фитнеса не са достатъчни за изграждането и доброто оформяне на мускулите. За натрупване на допълнителна мускулна маса е необходимо да се предприемат допълнителни действия, които да доведат до задоволителен краен резултат.

Често, решилите да натрупат допълнително мускули прибягват до хранителни добавки. Повечето от тях обаче водят до нежелани странични ефекти.

Всеки може да добави допълнителна мускулна маса с помощта на стриктен хранителен режим. Ето и една подходяща диета, с която за кратко време можете да постигнете забележителни резултати.

Закуската

Първото хранене за деня трябва да е съставено от богата на белтъчини и полезна храна. Оптимален вариант е 200 грама варени макарони или спагети с добавка 100 грама сирене и 30 грама захар.

Обядът

Второто ядене за деня трябва да ви даде енергия. За целта хубав вариант е 250 грама печено телешко месо с гарнитура от 150 грама ориз. Разнообразете със салата от домати, като включите към обяда и пълнозърнест хляб (не повече от три филии).

Яйца

След тренировката

След като приключите следобедната си тренировка приемете 50 грама мед с прибавен към него 30 грама суроватъчен протеин.

Вечерята

Вашата вечеря трябва да бъде съставена от риба. Препоръчително е тя да е скумрия, с гарнитура от 165 грама консервиран доматен сос. Включете в менюто си 400 грама варени картофи и пълнозърнест хляб (не повече от две филии).

Късна вечеря

Последното ядене за деня трябва да бъде прието непосредствено преди лягане. Менюто за него трябва да е съставено от 200 грама извара и 3 варени яйца.

При спазването на този вид хранителен режим вие ще имате прием от 3270 калории дневно, а приетият от вас протеин ще е 243 грама. Хранителният режим е изготвен за покачване на мускулна маса при мъже с тегло от 80 килограма, варира доста според нивото на натоварване. Яжте през 2 до 3 часа.

Храните се теглят в сурово състояние, избягват се обработки като пържене, а трябва да се задушава, пече на тиган или на скара. Течностите трябва да са поне 3 литра.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest