ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене»Без угризения: Шоколадова почивка

Без угризения: Шоколадова почивка

Жана Г.Жана Г.
Новак
554253
Черен шоколад
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
Препоръчано за теб:
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
20.00 лв.
Виж ››

Шоколадът ни зарежда с добро настроение и понякога се изкушаваме да си хапнем повечко от него, без да мислим, че може и да ни се отрази на килограмите. Трябва да се консумира шоколад, без да се прекалява, и да се подхожда разумно към това сладко изкушение.

На 7 юли пък се отбелязва Денят на шоколада, така че да навлезем малко по-дълбоко в сладките му дебри.

Въпреки че има полезно действие върху организма и спомага за отделянето на серотонин, наречен хормон на щастието, шоколадът все пак е лакомство, и то доста сладко. Шоколадът не може да замени плодовете или млечните продукти, нито протеините, затова не е добре да закусвате с шоколад, защото нямате време за нормална закуска.

Но ако през деня се колебаете между чипс и шоколад, смело посягайте към сладката вкусотия - тя е по-полезна от чипса във всяко едно отношение.

Шоколад

Полезен е натуралният шоколад - този, който съдържа висок процент какаова маса, макар че той е горчив и не е подходящ за любителите на сладко.

Колкото е по-тъмен шоколадът, толкова повече какао и толкова по-малко захар съдържа. Вкусът му е по-наситен от този на млечния шоколад и много хора го предпочитат. Но независимо дали смятате да консумирате горчив или млечен шоколад, винаги хапвайте малки порции.

Грешка е да изядете цялата опаковка шоколад, защото не може да устоите, след като сте го отворили. За да не се изкушавате, купувайте си малки разфасовки шоколад или просто отчупете една част, която ще изядете, а другата сложете в хладилника.

Горещ шоколад

Ако сте любител на шоколада, трябва да знаете, че вкусът му се усеща най-добре, ако го консумирате бавно. Сложете парченце шоколад в устата си и го оставете само да се разтопи. Насладете се на усещането - така ще получите много по-голямо удоволствие, отколкото ако изгълтате целия шоколад за минута.

Горещият шоколад също е начин да се заредите с добро настроение. Той е много актуален през студените дни, когато топлата чаша с вкусна напитка ви кара да се чувствате уютно и да се наслаждавате на всяка глътка.

Може сами да си направите горещ шоколад или да го изпиете в любимо кафене в компанията на верни приятели - няма значение, шоколадът винаги ще ви радва с вкуса си и ще ви зареди с добро настроение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest