Ezine.bg»Статии»Семейство»Семейни Отношения»Щастливият брак зависи от височината на мъжа

Щастливият брак зависи от височината на мъжа

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k250
Брак

За да бъде един брак щастлив, освен съвместимост на характерите и редовен секс от решаващо значение оказва и разликата в ръста на двойката, установиха южнокорейски учени.

Екипът на Сон Китае от Сеулския университет е установил, че ключът към щастието в един брак зависи от ръста на мъжа. Колкото по-висок и снажен е той, толкова по-щастлив ще е животът на двойката - или поне първите 18 години.

Учените са провели анкета сред 7 850 жени. Резултатите показали, че колкото по-голяма е разликата в ръста на партньорите, толкова по-доволни са те от брака си. Магията обаче започвала постепенно да се изпарява след 18-тата година от брака.

До момента бе известно, че жените предпочитат високи мъже по чисто еволюционни причини. Височината винаги е давала предимство на мъжете в това отношение. Именно високите мъже са подобрили репродуктивното здраве на жените през вековете.

За пръв път обаче учените се интересуват от това дали този избор носи по-щастлив живот.

Семейство

Всеки знае, че жените са доволни, когато получат това, което искат. Така е и с високия партньор. Както с всичко друго обаче, те се насищат на мъжа до себе си след 18-тата година и е добре да потърсят алтернатива, за да останат влюбени в него.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest