ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Домашни методи за справяне с хлебарките

Домашни методи за справяне с хлебарките

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k464
Хлебарка
Комплект от 4 броя пластмасови решетки за сифон
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 4 броя пластмасови решетки за сифон
3.90 лв.
Виж ››

Хлебарките са една голяма напаст и когато установите, че тези животни са се настанили в дома ви, трябва да вземете незабавни мерки.

Има много препарати, които гарантират бързото и лесно справяне с проблема. Много от тях обаче са неефективни и в крайна сметка се налага намесата на фирма за обезпаразитяване. За да не се стига до там, може да заложите на изпитаните методи за борба с хлебарките.

Един от най-ефикасните методи да се отървете от тези животинки, е смес от 1 жълтък, 40 г борна киселина на прах (боракс) и малко брашно. Продуктите се размесват добре. По полученото тесто се правят малки топчета. Те се нареждат на сухо и проветриво място и се оставят да изсъхнат за около час. Малките топченца се разпръскват из стаята. Ефектът е повече от поразителен.

Друга разновидност на сместа, е тази от борна киселина, какао и брашно, в количество 1:1:2. Полученото е подходящо за труднодостъпните места.

Дафинов Лист

Лесен вариант за справяне с хлебарките е използването на бяла хума. Поръсете с нея трудно достъпни за хора и домашни любимци места – под шкафове и уреди, в пукнатини, зад гардероби и други. До 2 дни няма да има и помен от хлебарките.

Ако искате да прогоните хлебарките надалеч, то използвайте дафинов лист. Съдържащият се в него евкалиптол е натурално вещество за борба с дребните насекоми. Друг вариант е да поставите памучета, напоени с камфоров спирт на местата, от които хлебарките излизат.

Функцията да отблъскват насекомите имат и парчетата хляб, накиснати в бира. Поставете ги на местата, където срещате най-често животните и дупките, от които излизат. Това ще ги накара да бягат надалеч.

Когато видите хлебарка и не искате да я настъпвате, може да я убиете, като директно я напръскате със силен сапунен разтвор или течен почистващ препарат.

Виж повече
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Петър Цветков
Бран Инсект са лидери в унищожаването на хлебарки и други гадинки, казвам го от опит. Иначе може да се ползват и кестени, но не дават дълготраен ефект, а също и поръсването със сол не ги спира.
0
0