Ezine.bg»Статии»Звезди»Клюки»Църквата анатемоса Миглена Ангелова

Църквата анатемоса Миглена Ангелова

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k248
Миглена Ангелова

Миглена Ангелова не може да получи църковен брак. Според каноните на църквата всеки човек има право на три разтрогвания на брака пред Бог, а журналистката вече е минала този лимит, пише БЛИЦ.

Бившата водеща на култовото предавана Искрено и лично досега три пъти е подавала молба в митрополията, към която бил храмът, в който се е венчала. До момента номерът ѝ минавал и тя всеки път успявала да убеди поповете, че между нея и партньорите ѝ са се зародили непреодолими различия, които не могат да превъзмогнат по никакъв начин. И в крайна сметка е получавала развод. Сега обаче нещата са по-различни.

Църквата разрешава разтрогването на брак за четвърти път при много специални условия и само с разрешение от висшия клир. Тъй като е прехвърлила максималната граница от позволени партньори, Миглена Ангелова не може да получи развод. Тя отдавна е подала молба за това, но решението все не идвало.

С последния си съпруг журналистката се разведе през 2011-та година. Днес до нея има нов мъж, с когото тя държи да сключи и църковен брак, но не е ясно дали това ще бъде възможно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest